Πιθανή μετακίνηση της Alfa Romeo στην Formula E

Πολύ πιθανή μετακίνηση της Alfa Romeo στην Formula E σύμφωνα με το The Race, με την Maserati να σκέφτεται να κάνει την ίδια κίνηση.

Η Alfa Romeo αναθεωρεί την συνεργασία της με τη Sauber Formula 1 team, η οποία υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί στο τέλος της σεζόν του 2021.

Σύμφωνα με το The Race, η Alfa μαζί με την Maserati βρίσκονται σε σοβαρές σκέψεις για την είσοδό τους στην Formula E. Βέβαια τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Όλες οι μελλοντικές κινήσεις τους εξετάζονται.

Alfa Romeo

Η πρόσφατη άφιξη του πρώην CEO της Peugeot Jean-Philipe Imparato στην Alfa, έχει αυξήσει της συζητήσεις για την είσοδο της ομάδας στην Formula E. Επιπλέον πολλές ομάδες της Formula E, θεωρούν πώς η Alfa είναι κοντά στην είσοδό της στο πρωτάθλημα, μιας και ο Imparato είναι μεγάλος υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης.

“Το να ζητάς 200 εκ.€ για ένα μελλοντικό μηχανοκίνητο πρόγραμμα είναι εντελώς τρελό.” Δήλωσε στο Autocar πίσω στο 2019. “Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι νεκρός, εκτός εάν ηλεκτροποιηθεί.”

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την είσοδο στην πρώτη σεζόν των Gen3 μονοθεσίων είναι μέχρι τον Μάρτιο. Αυτό καθιστά αδύνατη την πιθανή συμμετοχή των Alfa Romeo και Maserati στην Formula E, μέχρι τις σεζόν 2023/2024. Οπότε οι οι δύο εταιρείες καλούνται να πάρουν μια απόφαση μέχρι το 2022 για το μέλλον τους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS