MOTOGP

Alberto Puig – Ο Alex Marquez “κάνει τρομερή δουλειά”

Ο Alex Marquez κατάφερε να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του Jorge Lorenzo με την ομάδα της Repsol Honda, ανεβαίνοντας 8ος ενώ ξεκίνησε τελευταίος στο MotoGP Ανδαλουσίας.

O Alex Marquez έκλεισε τους συνεχόμενους αγώνες στην Jerez με χαμόγελο αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της χαμηλής θέσης στις κατατακτήριες σημειώνοντας το πρώτο του τερματισμό στην δεκάδα στο MotoGP στην Ανδαλουσία.

Ενώ ο αδερφός του και ομόσταβλός του στην ομάδα της Repsol Honda, Marc Marquez, απολαμβάνει την μερίδα του λέοντος της προσοχής λόγω του τραυματισμού του και της ανεπιτυχούς του επιστροφής, ο Alex κάνει μικρά βήματα κερδίζοντας έδαφος από όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Honda RC213V.

Έχοντας σημειώσει τους πρώτους του βαθμούς με μια 12η θέση στο Ισπανικό MotoGP, οδηγώντας αρκετά συντηριτικά την μοτοσυκλέτα του, ο Marquez βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο, άλλα και στο τέλος του grid, αφού είχε ένα ατύχημα κατά την διάρκεια των κατατακτηρίων.

Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα ο Marquez θα αποδεικνυόταν πιο ανταγωνιστικός αφού έκανε χρόνο 9 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την προηγούμενη βδομάδα.

Η εξέλιξή του σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό πτώσης στην απόδοση των υπολοίπων ήταν αρκετά για να του δώσουν την 8η θέση ξεπερνώντας, έτσι, τον προκάτοχο του στην ομάδα, Jorge Lorenzo, ο καλύτερος τερματισμός του οποίου ήταν μια 11η θέση στο πρωτάθλημα του 2019.

“Δεύτερος μου αγώνας στο MotoGP και, λοιπόν, είμαι αρκετά χαρούμενος! Είναι προφανές ότι κάναμε ένα αξιοπρεπές βήμα προς τα εμπρός συγκρίνοντας με το προηγούμενο σαββατοκυριακο και αυτός ήταν ο κύριος στόχος μας. Δύο αγώνες στη σειρά στην ίδια πίστα μας δίνουν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε πράγματα και να ανέβουμε και το εκμεταλλευτήκαμε αυτό.

“Ο αγώνας μας ήταν 9 δευτερόλεπτα ταχύτερος σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, που είναι από μόνο του μια τεράστια βελτίωση, δεδομένων των συνθηκών. Κάναμε ένα βήμα μπροστά έχοντας και μια καλή βάση.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε στο Brno, μία από τις αγαπημένες μου πίστες και σκοπεύω να βελτιωθώ κι άλλο ανεβάζοντας το σερί στους 3 αγώνες στη σειρά. Έχει γίνει καλή αρχή, άλλα έπονται πολλά!”

Οι προσπάθειές του δεν διέφυγαν της προσοχής του αφεντικού της HRC, Alberto Puig, ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο για τον ρυθμό με τον οποίο εξελίχθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο σαββατοκύριακο.
repsol honda team manager

“Έκανε πραγματικά καλή δουλειά. Ο στόχος ήταν να τερματίσουμε τον αγώνα και να μειώσουμε την διαφορά απο τον νικητή. Την προηγούμενη εβδομάδα η διαφορά ήταν 27 δευτερόλεπτα, αυτή τη φορά ήταν 19, δηλαδή σχεδόν 8 δευτερόλεπτα κερδος, αυτό είναι πολύ-ειδικά δεδομένων των συνθηκών.

“Είχε καλό ρυθμό, αλλά ακόμα χρειάζεται να καταλάβει πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα με τα καινούρια ελαστικά. Από την δική μας οδηγική και τεχνική σκοπιά, είμαστε χαρούμενοι, επειδή μαθαίνει και καταλαβαίνει κάθε αγώνα με καλή ταχύτητα. Το να μην παθαίνει ατυχήματα τον βοηθάει να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να είναι γρηγορότερος κάθε φορά που καβαλάει την μοτοσυκλέτα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!