MOTOGP

A. Espargaro: ”Εξαιρετικά σημαντική η τρίτη θέση στην Aragon”

Η Aprilia διεκδικεί ακόμα το Πρωτάθλημα Οδηγών, με τον Aleix Espargaro να είναι 17 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Quartararo…

Η Aprilia έχει πραγματοποιήσει άλμα την φετινή σεζόν, με τον Aleix Espargaro να διεκδικεί με καλές πιθανότητες το Πρωτάθλημα Οδηγών, πέντε αγώνες πριν το φινάλε. Το Grand Prix στην Αραγονία ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τον Ισπανό, ειδικότερα από τη στιγμή που ο Quartararo εγκατέλειψε στον εναρκτήριο γύρο.

Έτσι, ο Espargaro επικεντρώθηκε στην αποφυγή οποιουδήποτε λάθους, και στη συνέχεια στην ‘επίθεση’ στον Brad Binder για την τρίτη θέση και το βάθρο. Κάτι το οποίο και πέτυχε ο Ισπανός, 2 γύρους πριν το φινάλε.

Ήταν ένα αποτέλεσμα, που ήθελε πολύ ώστε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να αυξήσει τις πιθανότητες του για τον παρθενικό Παγκόσμιο Τίτλο του. Τελευταίο βάθρο του Ισπανού ήταν στο Mugello, όταν κι είχε συμπληρώσει τέσσερα GP τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

”Ήξερα πως δεν επιτρεπόταν το παραμικρό λάθος”

“Η πίεση κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην Αραγονία ήταν υψηλή, γιατί ξέραμε ότι ήταν μια από τις πιο ταιριαστές πίστες του τελευταίου μέρους του πρωταθλήματος για την Aprilia. Ξεκίνησα μουδιασμένα, καθώς έπεσα δύο φορές την Παρασκευή, και έτσι έχασα εντελώς την αυτοπεποίθησή μου. Το Σάββατο ήταν, επίσης, δύσκολη μέρα. Δεν μπόρεσα να βάλω τη μοτοσυκλέτα στην πρώτη δεκάδα των Ελεύθερων Δοκιμών 3…” τόνισε ο Ισπανός, και συνέχισε:

“Από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν, και θεωρώ πως πήρα το μέγιστο που μπορούσα. Στον αγώνα έβλεπα πως δεν είχα τον απαιτούμενο ρυθμό ώστε να ακολουθήσω τον Pecco και τον Enea…”

“H τρίτη θέση είναι πολύ καλή για το Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο βάθρο. Από εδώ και πέρα όμως κάθε αγώνας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Απολαμβάνουμε τη στιγμή, και πιστεύουμε πως στο τέλος θα είμαστε εμείς οι Πρωταθλητές…”

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στην πίστα του Motegi, στην Ιαπωνία.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter