Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Albon – “Αισθάνομαι ότι έκανα μια δυνατή σεζόν”

Ο Alexander Albon μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απόδοση του την φετινή σεζόν και μένει αισιόδοξος για την πορεία της Williams το 2024 και την βελτίωση του μονοθεσίου, δια χειρός Pat Fry και James Volwes

Το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Alexander Albon και την Williams. Μετά από ένα κακό 2022, η Βρετανική ομάδα ανέκαμψε βελτιώνοντας αισθητά την απόδοση του μονοθεσίου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο ερχομός του James Vowles από την Mercedes, στην θέση του Jost Capito.

Και αν η Williams τερμάτισε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αυτό το κατόρθωμα το οφείλει στο ταλέντο και την απόδοση του Alexander Albon

To no.2 στην Red Bull την περίοδο 2019 – 2020 αντικαταστάθηκε το 2021 από την αφηχθείσα από την Racing Point (σ.σ. σήμερα Aston Martin), Sergio Perez. Από το 2022 ο Ταιλανδός οδηγός είναι μέλος της Williams και φέτος έδειξε τον ανταγωνιστικό του εαυτό. Η 7η θέση στο GP Καναδά και στο GP Ιταλίας ήταν τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο 2023 για τον Albon. Ο Albon θα είχε ίσως καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη βαθμολογία, εάν δεν υπήρχαν τα ατυχή συμβάντα σε Αυστραλία, Ιαπωνία και Βραζιλία.

Είμαι πολύ περήφανος με την απόδοση μου φέτος. Θα έλεγα ότι δεν είμαι το πιο αλαζονικό άτομο, αλλά θα δώσω τα εύσημα στον εαυτό μου. Αισθάνομαι ότι έκανα μια πολύ δυνατή σεζόν“, ανάφερε αρχικά ο Albon.

Ένιωσα ότι οι περισσότεροι από τους αγώνες μου δεν ήταν απλοί, υπήρξαν αγώνες όπου παλεύαμε όλη την ώρα. Παρόλα αυτά το απολαμβάνω αυτό το σκηνικό. Νιώθω ότι αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο ευδοκιμώ. Για μένα, ήταν η πιο δυνατή χρονιά μου στη F1. Αυτή η σχέση που έχω με την ομάδα βοήθησε πραγματικά σε αυτό. Εεί καταφέραμε να εκτελέσουμε όλα όσα κάναμε τόσο καλά“.

Η Williams FW45 ήταν ιδαίτερα σε πίστες με χαμηλή κα΄θετη δύνατη. Εκεί εκμεταλευόταν τον ισχυρό κινητήρα της Mercedes, χρησιμοποιώντας χαμηλές κλίσεις στην πίσω αεροτομή (σ.σ. σχεδόν στην ευθεία ήταν το πίσω φτερό). Ωστόσο ο Albon ανέφερε ότι η Williams πάλεψε αρκετά να πάρει το καλύτερο από το μονοθέσιο.

Αυτό είναι περίεργο, διότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε πολύ ασταθείς, ανά τριήμερο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η δουλειά που κάναμε σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο ήταν πολύ συνεπής. Το ίδιο το μονοθέσιο ήταν αρκετά ασταθές σε απόδοση. Ξέραμε, λοιπόν, ότι οι πίστες όπως η Monza και το Las Vegas πάνε καλά για εμάς. Γνωρίζαμε ότι οι πίστες σε κρυές συνθήκες, ταιριάζουν απόλυτα σε εμάς“.

Το μονοθέσιο μας είχε τις στιγμές του. Επομένως μία από τις μεγαλύτερες επικεντρώσεις μας , για το 2024 είναι να σταματήσουμε αυτές τις αδυναμίες. Αλλά η δουλειά που κάναμε φέτος ήταν πολύ δυνατή, νομίζω, και αξιοποιήσαμε στο έπακρο τις ευκαιρίες“.

Για τον ερχομό του Pat Fry στην Williams και στην σχεδίαση του νέου μονοθεσίου, ο Albon ανέφερε τα εξής:

Ο χρόνος θα δείξει. Προφανώς μόλις ήρθε στην ομάδα και είμαι πεπεισμένος ότι θα ανεβάσει ταχύτητα αρκετά σύντομα. Νιώθω ότι καταλαβαίνει τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε επίσης, στους οποίους θα προσφέρει αυτή την καθοδήγηση στην ομάδα. Οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που τον έχω μαζί μου στην ομάδα μας“.

Albon

Κάναμε το ελάχιστο δυνατό για να τερματίσουμε στην 7η θέση στους κατασκευαστές. Τώρα έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη χρονιά. Προφανώς έχουμε τον Pat στην ομάδα μας. Και επιπλέον αυτή θα είναι η πρώτη κατάλληλη χρονιά για τον James, όπου θα έχει αληθινή ηγετική θέση, στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Ας δούμε λοιπόν τι θα γίνει“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.