Ακυρώθηκε το Grand Prix της Σιγκαπούρης

Ακυρώθηκε το φετινό Grand Prix της Σιγκαπούρης λόγω της πανδημίας. Η Formula 1 ψάχνει εναλλακτικές επιλογές για να το αντικαταστήσει.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αποφάσισαν πως δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί ο αγώνας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στη χώρα. Η πόλη έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19 λόγω των αυστηρών κανόνων όσον αφορά την είσοδο σε αυτή και το να ανοίξει για χιλιάδες ανθρώπους για να παρευρεθούν στον νυχτερινό αγώνα δεν ήταν εφικτό.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη δήλωση για το Grand Prix της Σιγκαπούρης, αλλά εκπρόσωπος της F1 ξεκαθάρισε πως ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος και οι χορηγοί δουλεύουν για να διασφαλίσουν πως θα πραγματοποιηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα.

“Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όλους τους χορηγούς και έχουμε πολλές επιλογές αν χρειαστεί,” είπε ο εκπρόσωπος.

Είναι κατανοητίο ότι η F1 έχει πολλές επιλογές για να αντικαταστήσει το GP της Σιγκαπούρης, αλλά δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμα.

Η Τουρκία και η Κίνα, των οποίων οι αγώνες ακυρώθηκαν, είναι διεκδικητές, ενώ θα μπορούσε να διοργανωθεί και δεύτερος αγώνας στις ΗΠΑ.

Το GP της Σιγκαπούρης θα γινόταν στις 3 Οκτωβρίου, κοντά στο Ρωσικό και το Ιαπωνικό GP στις 26 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου αντιστοίχως. Όποιος αγώνα το αντικαταστήσει, πρέπει να ταιριάζει γεωγραφικά με τους άλλους 2 αγώνες.

Παρ’ όλ’ αυτά, άλλη μία επιλογή είναι να μεταφερθεί για μία εβδομάδα αργότερα το Ιαπωνικό Grand Prix, έτσι ώστε να διοργανωθεί δεύτερος αγώνας στο Austin στις 17 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν το Grand Prix των ΗΠΑ στις 25.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS