Ακυρώθηκε το Grand Prix της Ιαπωνίας

Το ιαπωνικό Grand Prix του 2021 ακυρώθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την μετάδοση του Covid-19.

Παρόλο που οι ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες ήταν σε θέση να διεξαχθούν στην Ιαπωνία, τα προβλήματα συνεχίζονται για τους περισσότερους αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Formula 1 ανέφερε σε δήλωση της οτι το Grand Prix της Suzuka ακυρώθηκε ειδικά λόγω απόφασης της ιαπωνικής κυβέρνησης.

“Μετά από συνεχείς συζητήσεις με τον υπεύθυνο και τις αρχές στην Ιαπωνία, η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ακύρωση τον αγώνα αυτή την σεζόν λόγω των συνεχιζόμενων περιπλοκών της πανδημίας στην χώρα.” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Η Formula 1 εργάζεται τώρα για τις λεπτομέρειες του αναθεωρημένου προγράμματος και θα ανακοινώσει τις τελικές λεπτομέρειες τις επόμενες βδομάδες.”

“Η Formula 1 έχει αποδείξει και φέτος και το 2020, ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και να βρούμε λύσεις στις τρέχουσες αβεβαιότητες και ενθουσιαζόμαστε από το επίπεδο ενδιαφέροντος για τοποθεσίες που θέλουν να φιλοξενήσουν έναν αγώνα Formula 1 για φέτος και μετά. “

Στα μέσα της σεζόν αυτή την στιγμή η Formula 1 δέχεται πιέσεις να προσφέρει ένα σταθερό καλεντάρι ώστε οι ομάδες και οι προμηθευτές να μπορούν να προγραμματίσουν την χρήση και την στρατηγική των μονάδων ισχύος για το υπόλοιπο πρωτάθλημα .

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscordTwitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS