Ακόμα μια νίκη για Νίκο Κωστάκη στην VGL Elite.

Πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος αγώνας της VGL Elite στο Gran Prix της Ολλανδίας με νικητή τον Νίκο Κωστάκη ο οποίος επεκτείνει την βαθμολογία του πρωτάθλημα.

Ένα αρκετά δύσκολο qualifying για τους οδηγούς καθώς η βροχή στην πίστας της Ολλανδίας δεν σταματούσε. Πιο αναλυτικά την pole position παίρνει ο Νίκος Κωστάκης μετά από ένα φοβερό γύρο κάνει το 1.18.022 κοντά στο μισό δευτερόλεπτο από τον δεύτερο Θοδωρη Ιωαννου και τρίτο τον Βασίλη Σωτηρίου.

Συγκεκριμένα στην εκκίνηση ο οδηγός της Ferrari Νίκος χάνει για ακόμα μια φορά την πρώτη θέση μετά από μια εξαιρετική εκκίνηση του οδηγού του Aris Esports Ιωαννου θοδωρή.

Ο Νίκος Κωστάκης σε απόσταση αναπνοής από τον οδηγό της Renault για 8 γύρους βρίσκει την ευκαιρία να περάσει καθώς ο οδηγός του Aris esports γλίστρησε στην έξοδο της πρώτης στροφής. Στον 12 γύρο πλέον Ο οδηγός της Alpha Tauri Σάλμας κάνει ένα μεγάλο λάθος το οποίο θα του κοστίσει τον αγώνα με αποτέλεσμα να βγει στην πίστα το safety car.

Επανεκκίνηση αγώνα μετά το Safety car:

Μετά της επανεκκίνηση του αγώνα ο οδηγός του Aris esports για ακόμα μια φορά γλιστράει στην έξοδο της πρώτης στροφής με αποτέλεσμα να πέσει στην 4 θέση αφού δεν είχε ζεστάνει κατάλληλα την χάρντ γόμα. Μετά από λίγους γύρους ο Θοδωρής Ιωαννου καταφέρνει να προσπεράσει τον οδηγό της Alpha tauri και Mclaren και να βρεθεί στην 2η θέση.

Παράλληλα ο Νίκος Κωστάκης αυξάνει συνεχώς την διαφορά του κάτι που τον φέρνει όλο και πιο κοντά στην νίκη. Από τον 20 γύρο και μετά επικρατεί ησυχία στον αγώνα αφού εγκατέλειψε ο οδηγός της Red bull και έφερε ένα virtual safety car που έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς για ένα μικρό διάλειμμα.

Στο τέλος του αγώνα την καρό σημαία είδε πρώτος ο Νίκος Κωστάκης με δεύτερο τον οδηγό του Aris esports Ιωάννου θοδωρή ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Βασίλης Σωτηρίου.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS