Λάθος κρίση οδήγησε για ακόμα ένα λάθος τον Vettel

O Sebastian Vettel είπε πως η σύγκρουση με τον Max Verstappen στο βρετανικό γκραν πρι προκλήθηκε από μια λάθος κρίση ότι θα μπορούσε να προσπεράσει τον Ολλανδό αφού τον είχε προσπεράσει στην στροφή Stowe

Οι δυο οδηγοί βρίσκονταν σε μια συναρπαστική μάχη για την τρίτη θέση στον 37 γύρο,όταν ο Verstappen μπόρεσε να κάνει την κίνηση από την εξωτερική της στροφής Stowe για να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Αλλά μετά το προσπέρασμα του έχασε μερική ταχύτητα στην έξοδο. Ο Vettel σκέφτηκε πως θα υπήρχε ευκαιρία να ανακτήσει την θέση του και τραβήχτηκε μέσα με το σκεπτικό πως θα είναι ανοιχτή η πόρτα στα αριστερά για την επόμενη στροφή.

Όταν κατάλαβε πως δεν υπάρχει μέρος για αυτόν, προσπάθησε να φρενάρει για να αποφύγει τον Verstappen αλλά ήταν πολύ αργά γλίστρησε και χτύπησε το πίσω μέρος της Red Bull.

“Προφανώς με πέρασε στην ευθεία πηγαίνοντας για την Stowe αλλά άνοιξε πολύ την γραμμή του. Οπότε είχα την δυνατότητα για μια καλύτερη έξοδο από την στροφή 15,”εξήγησε o Vettel.”Από την δική μου οπτική γωνία φαινόταν πως άφηνε λίγο χώρο στην εσωτερική,οπότε ήθελα να πάω εκεί.”

“Την ώρα που πήγα να ανακτήσω εκείνο το κενό το είχε κλείσει και ήταν πολύ αργά. Προσπάθησα να πάω ξανά δεξιά αλλά ήταν πολύ αργά να τον αποφύγω αλλά να αποφύγω και το ατύχημα.”

Όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε πως το τρακάρισμα δημιουργήθηκε από μια παρεξήγηση,ο Vettel είπε.”Στο τέλος είναι δικό μου το λάθος.”

Vettel

“Επίσης μίλησα με τον Max μετά. Αλλά προφανώς ήταν λίγο πιο γρήγορος και μάζευε την διαφορά αρκετά γρήγορα,με πέρασε πολύ εύκολα πριν την στροφή 15. Μετά άνοιξε πολύ την γραμμή του,οπότε σκέφτηκα ότι μπορώ να τον αιφνιδιάσω.”

“Αλλά όπως είπα νόμιζα πως υπήρχε ένα κενό την στιγμή που δεν υπήρχε. Το έκρινα λάθος από την μεριά μου.”

Δόθηκε στον Vettel μια ποινή των 10 δευτερολέπτων και μαζί με αυτό και 2 πόντους στο δίπλωμα του,για το κομμάτι του στην σύγκρουση.

Κατέληξε να τερματίσει 16ος και χρειάστηκε να κάνει ένα παραπάνω πιτ στοπ για μπροστινή αεροτομή,την στιγμή που ο Verstappen ανάρρωσε για να κατακτήσει την 5η θέση.

Στο Parc ferme,ο Γερμανός απολογήθηκε απευθείας στον Verstappen για το λάθος του. Μια κίνηση που πίστευε πως ήταν πιο σημαντική από όποια ποινή και να πήρε για αυτό που έκανε.

“Εννοείται πως στην αρχή πίστευα πως υπάρχει κενό και το κενό έκλεισε. Αλλά μετά από μερικούς γύρους κατάλαβα ότι ήταν λάθος μου,”συμπλήρωσε.”Οπότε πήγα στον Max και του είπα τη σκέφτηκα.Αυτό για έμενα μετράει όσο καμία απόφαση των αγωνοδικών,για να είμαι ειλικρινής.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS