ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Αφαιρούμε τις μπαταρίες και διπλασιάζουμε τους κυλίνδρους

Σύμφωνα με τον Sebastian Vettel η Formula 1 πρέπει να αφήσει τους υβριδικός κινητήρες και να επιστρέψει πίσω στους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Formula 1 απομακρύνθηκε από τους συγκεκριμένους θορυβώδης κινητήρες στα τέλη του 2013. Τους αντικαταστήσει με υβριδικά turbo V6 των 1.6 λίτρων, οι οποίοι παραμένουν μέχρι σήμερα.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν φήμες που αναφέρουν πως από το 2025 ενδέχεται να δούμε δίχρονους κινητήρες που θα τροφοδοτούνται από καινοτόμα βιολογικά ή συνθετικά καύσιμα.

Όμως ο Sebastian Vettel λέει πως αν ήταν υπεύθυνος για την Formula 1 θα έκανε κάτι διαφορετικό.

Η πρώτη μου ενέργεια θα ήταν να διπλασιάσω τον αριθμό των κυλίνδρων. Θα ήθελα επίσης να αφαιρέσω τις μπαταρίες. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται εκτός από το να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο“, είπε στις δηλώσεις του ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Vettel
Από την άλλη μεριά ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2016, Nico Rosberg δήλωσε:

Ο υβριδικός κινητήρας είναι πιο αποδοτικός από τον κινητήρα καύσης, ακόμα και με συνθετικά καύσιμα. Η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει ακόμα πιο βιώσιμη χάρη στην τεχνολογία των νέων μπαταριών. Είχα ήδη πει το 2019 ότι η Formula 1 τελικά θα συγχωνευτεί με την Formula E.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).