ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – Ανεύθυνη οδήγηση από τον Leclerc

Ο Max Verstappen χαρακτήρησε την οδήγηση του Charles Leclerc στο Ιαπωνικό Grand Prix ως “ανεύθυνη”, λέγοντας πως “δεν καταλαβαίνω” την απόφαση να μην δοθεί ποινή στον οδηγό της Ferrari

Ο Leclerc ξεκίνησε τον αγώνα από την δεύτερη θέση αλλά είχε μια φτωχή απελευθέρωση, καθώς ο Verstappen ήταν ικανός να προσπεράσει τον Lewis Hamilton για να μπορέσει να έχει ένα αβαντάζ στην κάθοδο της στροφής 2.

Αλλά ο οδηγός της Ferrari μπήκε βαθιά στην στροφή πριν βγει ανοιχτά στην έξοδο, χτυπώντας με τον Verstappen οδηγώντας τον έξω από την πίστα.

Οι αγωνοδίκες αρχικά θεώρησαν την σύγκρουση σαν αγωνιστικό συμβάν που δεν χρειάστηκε περαιτέρω εξερεύνηση. Πριν ξανά ανοίξουν την υπόθεση μερικούς γύρους αργότερα για να την αναλύσουν μετά τον αγώνα.

Ο Verstappen τελικά εγκατέλειψε την Red Bull του στον 15 γύρο.

“Στην στροφή 2, ο Charles άπλα ήρθε κατά πάνω μου,” είπε ο Verstappen σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα.

“Από την πλευρά μου δεν νομίζω πως θα έκανα κάτι διαφορετικό εκεί. Όλοι ξέρουμε ότι χάνεις κάθετη δύναμη πίσω από ένα μονοθέσιο οπότε δεν είναι δικαιολογία. Έχει αρκετή εμπειρία για να το ξέρει αυτό.”

“Για εμένα, είναι περίεργο που αρχικά δεν το εξέτασαν, όλο το μονοθέσιο καταστράφηκε, ήταν μόνο τρύπες στα πλάγια.

“Τώρα ξεκίνησαν να το ερευνούν αλλά είναι μετά τον αγώνα, τι παραπάνω πρέπει να κάνει για να πάρει ποινή; Μου αρέσει να αγωνίζομαι σκληρά αλλά αυτό δεν ήταν σκληρό, απλά ανεύθυνη οδήγηση.”

Verstappen

“Είχαν μια κακή εκκίνηση οπότε προσπαθούσε να ανακάμψει αλλά μόνο αυτό μπορείς να κάνεις σε έναν μεγάλο αγώνα. Είναι κρίμα που έγινε.”

Ο Leclerc δεν κατηγόρησε τον Verstappen για το περιστατικό μετά τον αγώνα και είπε πως ήταν μια “περίεργη κατάσταση” που θα πρέπει να δει κάποια αναμετάδοση για να καταλάβει.

“Προφανώς είχα υπoστροφή πίσω από τον Seb και τον Lewis, και μετά ακουμπήσαμε. Δεν ξέρω τι έγινε από όλη την κατάσταση από την εξωτερική και είναι κάτι που πρέπει να δω. ” Είπε ο Leclerc.

“Από το μονοθέσιο είναι μια περίεργη κατάσταση.”

Ο Sebastian Vettel ήταν για λίγο υπό εξέταση για ένα Jump Start. Αλλά τελικά απέφυγε κάποια ποινή, με τον Verstappen να μην είναι χαρούμενος με την ασυνέπεια από την FIA.

“Επίσης, μόλις έβλεπα το βίντεο από την εκκίνηση του Seb, ξεκίνησε, σταμάτησε, οι κανόνες λένε δεν κουνιέσαι,” είπε ο Verstappen.

“Είναι εντάξει γιατί δεν κέρδισε κάποιο αβαντάζ εκεί, πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα με τους κανόνες.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!