Η πίστα του Abu Dhabi πρόκειται να αλλάξει διάταξη

Η διάταξη της πίστας του Abu Dhabi πρόκειται να υποστεί διαφοροποιήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα προσπερασμάτων.

Μετά από έναν βαρετό αγώνα το 2020, όπου τα προσπεράσματα ήταν πολύ λίγα, οι διοργανωτές του Grand Prix του Abu Dhabi αποφάσισαν να τροποποιήσουν την διάταξη της πίστας.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της πίστας υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές εγκρίθηκαν και σύντομα θα αρχίσουν εργασίες στην πίστα, ώστε να είναι έτοιμη για τις 12 Δεκεμβρίου, όταν θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς.

“Θέλουμε να βελτιώσουμε το racing. Ακούσαμε τους θεατές, τους fans, τους οδηγούς, την F1 και την FIA και δουλεύουμε πάνω σε ορισμένες αλλαγές πάνω στην διάταξη της πίστας,” δήλωσε ο CEO του Abu Dhabi Motosports Management, Saif Al Noaimi.

“Θα γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στην πίστα, για να είναι έτοιμη για το φετινό Grand Prix. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για μάχες ρόδα με ρόδα.”

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσεις και να δημιουργήσουμε μία πίστα με πιο γρήγορη ροή σύμφωνα με τους τωρινούς κανόνες των μονοθεσίων. Άρα, ανυπομονούμε να δούμε μερικές προσπεράσεις και δράση και ευελπιστούμε ότι το Πρωτάθλημα θα είναι οριακό και θα κριθεί εκεί (σ.σ. στο Abu Dhabi).”

Abu Dhabi Grand Prix 2012
Μία πιθανή περιοχή, η οποία θα υποβληθεί σε αλλαγές είναι η αλληλουχία στροφών πριν την μεγάλη ευθεία.

Η συγκεκριμένη αλληλουχία στροφών δεν επιτρέπει στους οδηγούς να μείνουν κοντά στο προπορευόμενο μονοθέσιο, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύ χρόνο και να περιορίζονται οι δυνατότητες προσπέρασης. Πέρσι, ο Daniel Ricciardo εξέφρασε τις ελπίδες του ότι η διάταξη της πίστας θα τροποποιηθεί.

“Δεν θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο μέρος, καθώς θέλω να συνεχίσω να έρχομαι εδώ, καθώς είναι καταπληκτικά. Ωστόσο, ίσως θα έπρεπε να αλλάξουμε την διάταξη. Ξέρω ότι υπάρχουν μερικές εναλλακτικές διατάξεις, καθώς αυτή που έχουμε τώρα είναι αρκετά δύσκολη για τον αγώνα,” δήλωσε ο Ricciardo.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.


Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS