Formula 1

Abu Dhabi GP: Ταχύτερος όλων ο Verstappen στο FP1

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα της Yas Marina.

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι, οι Mick Schumacher και Robert Kubica αντικατέστησαν τους Kevin Magnussen στη Haas και Antonio Giovinazzi στην Alfa Romeo, αντιστοίχως. Ο Pietro Fittipaldi θα τρέξει και αυτό το Σαββατοκύριακο στη θέση του τραυματία Romain Grosjean, ενώ o Lewis Hamilton επέστρεψε στη Mercedes, αφού ανάρρωσε από τον κορονοϊό.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε λίγους γύρους στην πίστα της Yas Marina, όταν εντοπίστηκε ένα μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο γκαράζ της Mercedes.

Πρόβλημα φάνηκε να αντιμετωπίζει ο Daniel Ricciardo, καθώς το μονοθέσιο έχασε την ισχύ του, ενώ ο Αυστραλός δεν πρόλαβε να επιστρέψει στα pits. Η εξέλιξη αυτή έφερε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για λίγα λεπτά, μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο από την πίστα. Αργότερα επιβεβαιώθηκε από τη Renault ότι το πρόβλημα οφειλόταν στην πίεση καυσίμων.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο μισάωρο του FP1 κύλησε ομαλά, ενώ οι Norris, Ricciardo, Stroll και Perez δεν είχαν σημειώσει ακόμη χρόνους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ταχύτερος ήταν ο Bottas, με χρόνο 1:37.412.

45 λεπτά πριν το τέλος, όλοι οι οδηγοί -πλην του Ricciardo- είχαν σημειώσει τους χρόνους τους, με τους Bottas, Verstappen και Perez να βρίσκονται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις. Λίγο αργότερα, ο Hamilton επέστρεψε και πάλι στην πίστα, δείχνοντας να δυσκολεύεται με τα σκληρά ελαστικά.

Εντυπωσιακή φάνηκε η απόδοση της Racing Point, καθώς οι Perez και Stroll βρίσκονταν στην 4η και 5η θέση, αντίστοιχα, ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω από τον επικεφαλής Bottas. Λίγο αργότερα, ο Hamilton ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με 1:37.378.

Στο μεταξύ, εργασίες φαίνονταν να πραγματοποιούνται στο αυτοκίνητο του Alexander Albon, ο οποίος βρισκόταν στην 14η θέση μέχρι και 25 λεπτά πριν το τέλος. Όταν κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα, ο Ταϊλανδός έκανε ένα τετακέ στη στροφή 12, δείχνοντας να φθείρει λίγο τα ελαστικά του. Τελικά, κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση, ενώ ο Esteban Ocon είχε σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.

Έτσι, οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές ολοκληρώθηκαν χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη. Τελικά, εντός της πρώτης δεκάδας τερμάτισαν οι: Verstappen, Bottas, Ocon, Albon, Hamilton, Stroll, Perez, Kvyat, Gasly και Raikkonen.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

Abu Dhabi GP
Abu Dhabi GP, FP1 results

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.