ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Abiteboul – Η Renault δεν θα έλεγε όχι στον Vettel

O επικεφαλής της Renault Cyril Abiteboul δεν απέκλεισε να κάνει κίνηση για τον Sebastian Vettel το 2021 σε περίπτωση που ο Daniel Ricciardo αποχωρήσει από την ομάδα.

Το συμβόλαιο του Ricciardo τελειώνει στο τέλος της σεζόν και υπάρχουν φήμες που τον θέλουν να μετακομίζει στην Ferrari το 2021 αντικαθιστώντας τον Sebastian Vettel, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει επίσης στο τέλος της χρονιάς.

“Δεν θέλω να πω όχι επειδή είναι ένας σπουδαίος οδηγός. Είπε ο Abiteboul όταν ρωτήθηκε για μία πιθανή ανταλλαγή των δύο οδηγών.

“Είναι ενας σπουδαίος πρωταθλητής, δουλέψαμε μαζί από την πλευρα του κινητήρα και κερδίσαμε μαζί. Αλλά ίσως με εμπνέει περισσότερο να δουλεύω με οδηγούς του αύριο και όχι του χθες. Είναι πολύ σκληρό να το συνοψίζω έτσι, οπότε σας παρακαλώ μην το συνοψίσετε έτσι στον Sebastian.”

“Επίσης έχουμε μία ακαδημία οδηγών. ” πρόσθεσε.

“Εχουμε οδηγούς οι οποίοι μάλλον θα είναι έτοιμοι για το 2021 ή το 2022. Οπότε πρέπει να έχουμε και αυτό στο μυαλό μας.”

“Δημιουργήσαμε την αγωνιστική ακαδημία της Renault το 2016 με στόχο να πάρουμε έναν οδηγό στην Formula 1 το 2021. Πλησιάζουμε σύντομα στο 2021 προφανώς.”

“Υπάρχει ο Christian Lundgaard που είναι μία επιλογή ανάμεσα σε άλλους αλλά πρέπει να αγωνιστεί μία σεζόν στην F2 και έχουμε και μία σεζόν με τον Daniel.”

Abiteboul
Ωστόσο ο Abiteboul είναι πεπεισμένος ότι ο Ricciardo θέλει να παραμείνει στην Renault.

“Ο Daniel προφανώς είναι κάποιος που τον φλερτάρουν πολύ οι άλλες ομάδες.” εξήγησε.

“Ανησυχώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν γρήγορα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην χάσουμε τις ευκαιρίες να το κρατήσουμε.”

“Νομίζω ότι ο Daniel είναι πολύ προσκολλημένος με την απόφαση του να πάει στην Renault. H οποία επικρίθηκε έντονα, κυρίως από τον Βρετανικό τύπο που δεν τον καταλάβαινε.”

“Είναι κάποιος που καθοδηγείτε από τα συναισθήματα του και νομίζω ότι θέλει να δείξει ότι είναι σωστός στην επιλογή του. Θέλει να δείξει ότι η επιλογή του να υπογράψει στην Renault ήταν μία καλή επιλογή.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).