Stella – “Δείχνουμε τις αξίες που έχουμε στη McLaren”

Stella
MONZA, ITALY – SEPTEMBER 07: Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL39 Mercedes leads Oscar Piastri of Australia driving the (81) McLaren MCL39 Mercedes on track during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 07, 2025 in Monza, Italy. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)

Ο Andrea Stella έδωσε εξηγήσεις για το team order που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του αγώνα του GP Ιταλίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το διπλό βάθρο στο τριήμερο

Στο GP Ιταλίας η McLaren δεν κέρδισε. Παρότι βρέθηκε στο βάθρο με το “2-3” των Lando Norris και Oscar Piastri, η Βρετανική ομάδα ηττήθηκε από το Σάββατο, καθότι ο Max Verstappen κέρδισε τον αγώνα, εκκινώντας και από την pole position.

Στην εκκίνηση ο Norris το πάλεψε, αλλά λίγο οι λανθασμένες επιλογές του και η υπεροχή του Verstappen με την Red Bull, καθόρισαν την νίκη προς το μέρος του 4ακη παγκόσμιου πρωταθλητή

Στον 38ο γύρο η McLaren είδε τον Verstappen να μπαίνει στα pits και να βάζει την σκληρή γόμα, ενώ η Βρετανική ομάδα είχε στα σκαριά της, την πιθανότητα του να βάλει την μαλακή γόμα στο τελευταίο stint, όπερ και εγένετο.

Παρόλα αυτά τα pit stops που έκανε η McLaren τα έκανε στον 45ο και 46ο γύρο αντίστοιχα, την ώρα που ο Verstappen στον 7ο γύρο με την σκληρή γόμα, είχε διαφορά 9,6 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο εκείνη τη στιγμή, Norris

Η McLaren κάλεσε αρχικά τον Piastri, με στόχο το “να καλύψουν την διαφορά που είχαν, από το να μην δεχθούν προσπέραση από τον Leclerc”. Στον επόμενο γύρο ο Norris εισήλθε στα pits, ωστόσο οι μηχανικοί της McLaren καθυστέρησαν στην αλλαγή ελαστικών, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να βγει πίσω από τον Piastri.

Με την περίπτωση νίκης να έχει οριστικά τελειώσει, η McLaren ζήτησε από τον Piastri να πραγματοποιήσει αρχικά αλλαγή θέσεων, με ελεύθερη την δυνατότητα για μονομαχία με τον Norris

Η απόφαση που πήραμε δεν έχει να κάνει με το τι συνέβη στην Ολλανδία. Αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο γεγονός, από την εγκατάλειψη που προκάλεσε στην Ολλανδία, η ομάδα στον Lando. Αυτή είναι μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση και εξετάζουμε έναν αγώνα τη φορά“, ανέφερε αρχικά ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andrea Stella, στο “post race show” του F1 TV.

Όταν αρχίσαμε την διαδοχή των pit stops (σ.σ. η McLaren ήθελε να αποφύγει το double stuck pit stop), βάλαμε πρώτα τον Oscar, με σαφή πρόθεση ωστόσο, να μην αλλάξουμε θέσεις. Δυστυχώς, αυτό επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι είχαμε ένα αργό pit stop“.

Επειδή είχαμε πρώτα το pit stop με τον Oscar και μετά το αργό pit stop, σκεφτήκαμε ότι το δίκαιο ήταν να επιστρέψουμε στις θέσεις που είχαμε πριν από το pit stop“.

Είμαι σίγουρος ότι θα νιώσει πολύ άνετα με αυτό (σ.σ. αναφέρεται στον Oscar Piastri). Ήδη ένιωθε άνετα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι, δείχνουμε ξανά τις αξίες, τις αρχές που έχουμε στη McLaren“.

Για την έκβαση του αγώνα και του τριημέρου του GP Ιταλίας, ο Stella ανέφερε τα εξής:

Σε γενικές γραμμές η 2η και η 3η θέση, δεν είναι κακό αποτέλεσμα και ειδικά σε μια πίστα που ξέραμε ότι δεν θα ταίριαζε απαραίτητα στο μονοθέσιο μας“.

Ολοκληρώσαμε τον τελευταίο Ευρωπαϊκό double header, με πολύ σημαντικούς και πολυτίμους βαθμούς, στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών“.

Θελώ να ευχαριστήσω όλη την ομάδα στην πίστα και πίσω στο Woking για τη συνεχή υποστήριξη και προσπάθειά τους μέχρι στιγμής φέτος“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts