Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Wolff: Ο καλύτερος οδηγός οδηγάει το καλύτερο μονοθέσιο

Πολλοί πιστεύουν πως ο Lewis Hamilton πέτυχε όσα πέτυχε επειδή οδηγάει το καλύτερο μονοθέσιο. Ωστόσο ο Toto Wolff λέει πως για να οδηγάει κάποιος το καλύτερο μονοθέσιο, τότε αυτό συνεπάγεται πως είναι και ο καλύτερος οδηγός.

Ο Lewis Hamilton πλέον έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ των 91 νικών του Michael Schumacher. Κατάφερε κάτι το οποίο κανένας δεν μπόρεσε να πλησιάσει ως τώρα. Δεν μπορεί να διαφωνήσει λοιπόν κανείς πως σίγουρα αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο.

Ωστόσο πολλοί οδηγοί , παλιότεροι ή και σημερινοί, θεωρούν πως εάν δεν είχε το μονοθέσιο, δεν θα τα είχε καταφέρει όλα αυτά.

Ο Toto Wolff απάντησε:”Τα άκουσα όλα αυτά. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου είναι άδικα όλα αυτά που ακούγονται για τον Lewis. Συμφωνώ πως για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να έχεις μια δυνατή ομάδα και ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Ωστόσο για να τα έχεις όλα αυτά πρέπει να δουλέψεις και να γίνεις ο κορυφαίος.”

Ο Lewis Hamilton με το Κράνος του Μεγάλου Michael Schumacher στο Nurburgring, μετά την ισοφάριση των 91 νικών του Michael.

“Πιστεύω πως όλοι έχετε δει πολλά ταλέντα που έκαναν λάθος αποφάσεις ή απλώς όχι και τις καλύτερες. Ο Lewis λοιπόν από μόνος του διάλεξε να έρθει στην Mercedes το 2013.”

“Οπότε μας έδειξε από τότε τι αξίζει και σίγουρα μας βοήθησε απίστευτα στο να φτιάξουμε όλα αυτά τα νικηφόρα μονοθέσια . Και εννοείται πως τον εμπιστευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διότι έδειξε πως ήταν απίστευτα δυνατός οδηγός”.

“Οπότε σίγουρα αποδίδω ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας στον Lewis. Ούτε εμείς ούτε αυτός θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όλα αυτά τα πρωταθλήματα και τα ρεκόρ , χωρίς την μεταξύ μας εμπιστοσύνη και σκληρή δουλειά.”

Επιπλεον ο Wolff είπε πως είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Lewis.

“Είναι αδύνατο να πιστέψω αυτό που πέτυχε ο Lewis στο Nurburgring. Το να ισοφαρίζεις το ρεκόρ νικών του Michael είναι ίσως το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να πετύχεις στις μέρες μας. Και αυτό γιατί για εμένα και για όλους μας, ο Michael είναι ο κορυφαίος και είναι ένα είδωλο που είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσεις και ειδικότερα να ξεπεράσεις.”

“Ωστόσο τα ρεκόρ υπάρχουν για να τα “σπάμε” και αυτό είναι αυτό που έλεγε και ο μεγάλος Michael Schumacher. Και είμαι σχεδόν σίγουρος πως υπάρχουν πολλά παιδιά στο σχολείο τα οποία πολύ πιθανό σε μερικά χρόνια να “σπάσουν” και αυτά με τη σειρά τους αυτά τα ρεκόρ”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC