ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Θυσιάζει την ταχύτητα για την κάθετη δύναμη η Ferrari

H Ferrari έχει σκοπό να θυσιάσει μερική από την ταχύτητα που έχει στις ευθείες στην αναζήτηση μεγαλύτερης κάθετης δύναμης.

Όπως αναμενόταν η Ferrari δυσκολεύτηκε κατά την διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο και δεν μπορούσε να απειλήσει την Mercedes Η οποία έχει κερδίσει όλους τους αγώνες.

Η ιταλική ομάδα έφερε αρκετές αναβαθμίσεις στο Paul Ricard κυρίως στην μπροστινή αεροτομή, την πίσω πτέρυγα και τους αγωγούς των φρένων αλλά αφαίρεσε το νέο πάτωμα μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Ερωτηθείς προς ποια κατεύθυνση στρέφεται η ανάπτυξη του μονοθεσίου, ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto είπε:

“Νομίζω ότι το ψάχνουμε, τελικώς περισσότερη κάθετη δύναμη εις βάρος της ταχύτητας.”

Ferrari

“Ακόμη και αν το αυτοκίνητο δεν είναι πολύ αποτελεσματικό,δίνοντας περισσότερη κάθετη δύναμη τα ελαστικά θα δουλέψουν.:

“Αυτή θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Στις κατατακτήριες του Paul Ricard είδαμε πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε τα ελαστικά να λειτουργήσουν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε.”

Οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας τερμάτισαν τρίτος(Charles Leclerc) και πέμπτος (Sebastian Vettel) και ο Binotto είπε ότι δεν ήταν θετικό το  αποτέλεσμα του αγώνα.

“Δεν είμαστε χαρούμενοι,θα είμαστε μονό όταν θα βρισκόμαστε μπροστά από όλους.”

“Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο σαββατοκύριακο για εμάς,δεν περιμέναμε να καλύψουμε το κενό στο Paul Ricard.”

“Φέραμε κάποιες αναβαθμίσεις,κάποιες λειτούργησαν κάποιες όχι. Είναι κρίμα όταν κάτι δεν λειτουργεί,έχουμε δουλειά να κάνουμε αλλά η κατεύθυνση που έχουμε αρχίσει να παίρνουμε είναι η σωστή.”

Vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!