12o P.I.C.K. Πάτρας – Ανασκόπηση του event

Στο 12ο P.I.C.K Πάτρας είδαμε πληθώρα αγώνων και επιδείξεων, με άτομα γνωστά στο ευρύ κοινό να δηλώνουν το παρόν και να παίρνουν μέρος στον Φιλανθρωπικό αγώνα που οργάνωσε η Λουξ. Το παρόν έδωσε και ο Υφυπουργός αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης (δεξιά) με τον ιδιοκτήτη της πίστας Speed Park, Γιώργο Λαζαράκο (αριστερά)
Το 12o P.I.C.K Πάτρας περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και επιδείξεις drift, με επαγγελματίες οδηγούς να μετατρέπουν τους δρόμους της Πάτρας σε πίστα Ράλι με τις εξαιρετικές τους μανούβρες.
Με χαμόγελο και εμείς του ευχηθήκαμε να μας μαγέψει με τις μανούβρες του στον δρόμο

Ανάμεσα στους αγώνες των ΚΑΡΤ, οι οδηγοί επιδείξεων για drift βγαίνανε στο CIRCUIT για να κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους.

Περνώντας στους αγώνες των ΚΑΡΤ. Μετά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κώστα Φραγκολιά, Τακη Πουρναράκη και φυσικά τον Γιώργο Λαζαράκο.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μας δήλωσε: “Τελευταία φορά, είχα κάνει ΚΑΡΤ στα 16 μου στα Βραχνέικα (περιοχή λίγο έξω από την Πάτρα). Είναι ωραία εμπειρία, η πίστα όμως είναι γλιστερή και δυσκολεύομαι στην στροφή κάτω από την πλατεία.” Σε ερώτησή μας για το τι προσδοκεί να πετύχει στον αγώνα του, η απάντηση του Γιάννη Τσιμιτσέλη ήταν “Να βγω τελευταίος” (αστειευόμενος προφανώς).

Ο Κώστας Φραγκολιάς μας δήλωσε: “Πολύ ωραία πίστα, είναι όμως γλιστερή και δυσκολεύομαι στην στροφή κάτω από την πλατεία (όπως και ο Τσιμιτσέλης). Το ΚΑΡΤ δε μου έστριβε όπως θα ήθελα στη στροφή και δυσκολευόμουν. Είναι πολύ ωραία εμπειρία”. Σε αντίστοιχη ερώτηση για τους στόχους του από τον αγώνα, μας απάντησε “Μα φυσικά η πρωτιά”, πράγμα που και πέτυχε με τον συμπαίκτη του.

Ο Τάκης Πουρναράκης μας δήλωσε: “Η πίστα είναι πολύ ωραία, αλλά γλιστράει και θέλει αρκετό φρένο ακόμα και στις ευθείες. Ελπίζω να κάνουμε καθαρό αγώνα”. Όταν τον ρωτήσαμε με ποιό αποτέλεσμα θα ήταν ευχαριστημένος, εκείνος μας απάντησε χαμογελαστός “να τερματίσω χωρίς να τρακάρω”.

Ο Γιώργος Λαζαράκος μας δήλωσε: “Είναι πολύ γλιστερά, πραγματικά γλιστερά, πολύ τεχνική πίστα”. Σκοπός του κυρίου Λαζαράκου ήταν να γίνει καθαρή εκκίνιση και να ευχαριστηθεί τον αγώνα του.

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τις ελεύθερες δοκιμές του 1ου Loux Charity Race και των SENIOR κατηγοριών.
φυσικά, μηχανοκίνητος αθλητισμός, χωρίς μια κόκκινη στολή δεν μπορεί να υπάρξει
όπως επίσης δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονο event μηχανοκίνητου αθλητισμού χωρίς Mercedes
Τα ελαστικά των ΚΑΡΤ, πριν αυτά βγουν στην πίστα
Στους αγώνες, SENIOR και 1ο Loux Charity Race είδαμε ωραίες στιγμές αλλά και απρόοπτα. Συγκεκριμένα η εκκίνηση του SENIOR αγώνα, επαναλήφθηκε καθώς κάποια ΚΑΡΤ δεν εκκίνησαν, λόγω αστοχίας στα μοτέρ. Επίσης, στον φιλανθρωπικό αγώνα είχαμε το σπιν ενός οδηγού, μπροστά στην κεντρική πλατεία, γεγονός που έφερε στιγμιαία την κίτρινη σημαία. Στον αγώνα αυτόν, αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ συμπαικτών, ώστε να μπορέσουν όλοι οι οδηγοί να καταγράψουν χρόνους και συμμετοχή στον αγώνα.
1ο Loux Charity Race
Γιώργος Λαζαράκος – Ιδιοκτήτης της πίστας Speed Park, έτοιμος για τον αγώνα
Γιώργος Λαζαράκος κάνοντας την αλλαγή με τον συμπαίκτη του
Συναθλητές, εντός και εκτός πίστας

Δυστυχώς, το ΚΑΡΤ του Γιώργου Λαζαράκου, παρέδωσε πνεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το ΚΑΡΤ του ταλαντούχου Έλληνα καρτίστα αντιμετώπιζε προβλήματα, και παρά την συντηρητική οδήγηση του Γιώργου Λαζαράκου, αυτό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα των 15 γύρων.

Οι μηχανικοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο ΚΑΡΤ του Γιώργου Λαζαράκου

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Τα λόγια περιττεύουν, αυτό ήταν το 12ο P.I.C.K Πάτρας. 450 φωτογραφίες, 50 βίντεο, ήταν όσα χρειάστηκε ο Νίκος Δαφνομήλης για να καταγράψει ένα event περίπου 6 ωρών.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS