10 δευτερόλεπτα ταχύτερη η Yas Marina μετά τις φετινές αλλαγές

Οι χρόνοι στην πίστα της Yas Marina πρόκειται να γίνουν δέκα δευτερόλεπτα ταχύτεροι μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στη χάραξη της πίστας από τη φετινή χρονιά.

Οι υπεύθυνοι της πίστας στο Abu Dhabi ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στην χάραξη της πίστας με σκοπό να γίνει πιο ενδιαφέρον ο αγώνας στην Yas Marina. Aυτό συνέβη διότι τα τελευταία χρόνια οι θεατές παραπονιόντουσαν για βαρετούς αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα από την είσοδο της το 2009.

Σημαντικές αλλαγές έγιναν σε τρία κομμάτια της πίστας, όπου αργά κομμάτια αντικαταστάθηκαν από γρηγορότερες στροφές με αποτέλεσμα να αποτελείται πλέον από 16 στροφές έναντι 21. Λόγω αυτού τα μέτρα μειώθηκαν σε 273 και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι γύροι στους 58 από 55.

Στη στροφή 5 το αργό σικέιν αντικαταστάθηκε από μία γρήγορη φουρκέτα με σκοπό τα μονοθέσια να μπαίνουν γρηγορότερα στη στροφή. Τέλος στις στροφές 12 με 15, στο κομμάτι του ”ξενοδοχείου” η πίστα έγινε πιο πλατιά ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ γρήγορο κομμάτι.

Ο Martin Brundle μετά τον αγώνα στο Austin δήλωσε ότι περιμένει η πίστα της Yas Marina να είναι 10 δευτερόλεπτα ταχύτερη ως αποτέλεσμα των αλλαγών. Αλλά και ο Ross Brawn μίλησε σχετικά με το θέμα των αλλαγών.

Υποστηρίζουμε στο έπακρο την απόφαση να γίνουν αλλαγές στην χάραξη της πίστας προκειμένου να αυξηθεί το θέαμα για τους θεατε΄ς αλλά και η οδηγική απόλαυση των οδηγών. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο αγώνας αυ΄τος είναι ο τελευταίος μιας τόσο ανταγωνιστικής χρονιάς αλλά και ο τελευταίος πριν τις αλλαγές που θα προκύψουν το 2022 προσθέτει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να ανυπομονούμε για τον αγώνα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS