ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Vettel θέτει την προθεσμία για τις ελπίδες τίτλων της Ferrari

Ο Sebastian Vettel λέει ότι η Ferrari πρέπει να αναστρέψει την φόρμα της πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα αν θέλει να έχει πιθανότητες να παλέψει για τον τίτλο.

Ο Vettel αυτήν την στιγμή βρίσκεται 55 βαθμούς πίσω τον Lewis Hamilton μετά από μόλις 6 αγώνες.

Ενώ η Ferrari βρίσκεται πίσω από την Mercedes με 118 βαθμούς διαφορά.

Η Mercedes έχει κερδίσει και τους 6 αγώνες μέχρι στιγμής και έχει 12 βάθρα ενώ η Ferrari έχει μόνο 4 με καλύτερο τερματισμό την δεύτερη θέση του Vettel στο Monaco.

O Vettel είπε:

“Δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι ιδιοφυΐα, νομίζω ότι το αργότερο για να μην τεθούμε εκτός συναγωνισμού είναι το καλοκαίρι.”

“Εντάξει, είμαστε ήδη στο καλοκαίρι αλλά πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα  πρέπει να είμαστε σε πολύ, πολύ καλή κατάσταση για να χρησιμοποιήσουμε το μομέντουμ στο δεύτερο μισό και να το γυρίσουμε.”

“Δεν είμαι πολύ αγχωμένος. Πάμε βήμα βήμα και έχουμε ορισμένα πράγματα υπό επεξεργασία.”

“Νομίζω ότι έχουμε κατανοήσει το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο. Μερικά πράγματα μπορούμε να τα εφαρμόσουμε βραχυπρόθεσμα ενώ άλλα πράγματα ίσως πιο μακροπρόθεσμα. “

“Τότε πιστεύω πολύ γρήγορα, μέσα σε αυτές τις βδομάδες, θα μάθουμε που βρισκόμαστε.”

Η Ferrari προετοιμάζει επί του παρόντος διάφορες αεροδυναμικές λύσεις σε μια απόπειρα να εξάγει μεγαλύτερη απόδοση από την SF90.

H Ferrari και ο Vettel αρνούνται να ξεγράψουν τις πιθανότητες για τον τίτλο του 2019.

“Σίγουρα δεν είναι η αρχή που ψάχναμε.” παραδέχτηκε ο Vettel. “Εντούτοις,  νομίζω ότι μπορέσαμε να σημειώσουμε κάποιους καλούς βαθμούς. “

“Οι επόμενοι αγώνες μας θα είναι πραγματικά κρίσιμο για εμάς,για να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε μπροστά και να δυσκολέψουμε τις Mercedes. “

“Μόλις καταφέρουμε να το καθιερώσουμε αυτό, τότε νομίζω ότι θα έχουμε πολλούς λόγους να κοιτάξουμε μπροστά.”

” Θα είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν, αλλά αυτή την στιγμή δεν παραπονιέμαι, δεν το βλέπω σαν ” Οκ, αυτή είναι η ημερομηνία, πρέπει να γίνει μέχρι τότε και θα δούμε πως θα πάει.”

“Είναι σαφές ότι είμαστε πίσω, σαφώς υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο μεταξύ της Mercedes και των υπολοίπων. Πρέπει να κλείσουμε την διαφορά και να προχωρήσουμε, άλλως θα είναι δύσκολο να το γυρίσουμε.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).