ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Leclerc εξηγεί γιατί ζήτησε από την Ferrari να πουν στον Vettel να επιταχύνει.

O Leclerc εξηγεί γιατί ζήτησε από την Ferrari να πουν στον ομόσταυλο του Vettel να επιταχύνει.

O Charles Leclerc εξηγεί πως οι ραδιοφωνικές του αναφορές για την ταχύτητα του Sebastian Vettel κατά την διάρκεια τον κρίσιμων κατατακτήριων δόκιμων ήταν επειδή ανησυχούσε ότι θα τελειώσει ο χρόνος χωρίς να προλάβει να κάνει γύρο.

Ο Leclerc,ο όποιος έλαβε την τρίτη θέση,ακούστηκε δυο φορές να ζητά από την ομάδα του να ενθαρρύνει τον Vettel που ήταν μπροστά του να επιταχύνει για να ανοίξει μια διαφορά μεταξύ τους.

Ωστόσο όταν του έγινε η ερώτηση αν τον εμπόδισε ο teammate του στο να κάνει έναν καλύτερο γύρο είπε:

“Όχι,καθόλου,το μόνο πράγμα είναι ότι σκέφτομαι δυο φορές. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς,ήμασταν πολύ οριακά στο να περάσουμε εγκαίρως την γραμμή τερματισμού.”

“Γι’αυτό ζήτησα από την ομάδα να πει στον Seb να πιέσει. Γιατί αν δεν το έκανε θα ήμουν πολύ πιο πιεσμένος, άλλα όχι,αυτός δεν έκανε συμβιβασμούς για την κατάσταση μου”.

Ο Μονεγάσκος σημείωσε επίσης ότι η Ferrari δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί το μονοθέσιο χάνει στον τρίτο τομέα της πίστας.

Ο ίδιος είπε:

“Για να είμαι ειλικρινείς νομίζω πως στις γωνίες και στις στροφές δυσκολευόμαστε λίγο παραπάνω με το μονοθέσιο παρά στις ευθείες. Στις ευθείες είμαστε αρκετά γρήγοροι.”

“Αυτό το σαββατοκύριακο υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που δεν μπορούμε να καταλάβουμε εντελώς ακόμα”.

“Στον πρώτο τομέα και στον δεύτερο δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα από την Mercedes αλλά στον τρίτο χάνουμε πάρα πολύ.”

Leclerc

 Ωστόσο δήλωσε πως ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό που μπόρεσε να καταφέρει με το μονοθέσιο αλλά και τον εαυτό του γιατί ήξερε που είναι το αδύνατο του σημείο και δούλεψε σκληρά με την ομάδα άλλα και με το μονοθέσιο για να φέρουν το αποτέλεσμα.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).