Formula 1ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 5/2

1882

Σάν σήμερα ο Louis Wagner, ο άνθρωπος που κέρδισε το πρώτο Βρετανικό Grand Prix το 1926, γεννήθηκε στο Σεν Σαν Ντενί στα Βορειοανατολικά του Παρισιού. Άλλες μεγάλες επιτυχίες είχε πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο Αμερικάνικο Grand το 1907, καθώς επίσης και το κύπελλο Vanderbilt ένα χρόνο νωρίτερα.

Σαν σήμερα
1922

O Alain de Changy γεννήθηκε στις Βρυξέλλες . Συμμετείχε μόλις σε έναν αγώνα στη Formula 1, αυτόν του Μονακό αλλά απέτυχε να προκριθεί στα δοκιμαστικά. Γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία στα Sports Cars.

Σαν σήμερα
1956

O Hector Rebaque γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού. Συμμετείχε σε 58 αγώνες στη Formula 1 από το 1977 έως το 1981. Μάλιστα είχε και δική του ομάσα με όνομα Team Rebaque στην οποία οδήγησε τις σεζόν 1978-79. Το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του ήταν μία 4η θέση με τη Brabham το 1981. Το 1982 συμμετείχε στα CART, όπου πήρε μια νίκη στην πίστα Elkhart Lake. Αυτός ήταν και ο τελευταίος του αγώνας καθώς μια εβδομάδα αργότερα αποσύρθηκε λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος στις δοκιμές.

Σαν σήμερα
2001

Σαν σήμερα ο Flavio Briatore ανακοίνωσε ότι ο Fernando Alonso θα οδηγήσει με την ομάδα της Minardi για το 2001. Ο Ιταλός του έδωσε την ευκαιρία να οδηγήσει σε μερικά τεστ με την Benetton ώστε να πάρει την super-license και στη συνέχεια έπεισε τον Paul Stoddart να τον πάρει στην ομάδα από την Faenza. Δεν κατέκτησε κανέναν βαθμό την πρώτη χρονιά, όμως πραγματοποίησε ορισμένες εκπληκτικές εμφανίσεις σε ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Σαν σήμερα
2003

O τελευταίος από τους οδηγούς του μεσοπολέμου Manfred von Brauchitsch πέθανε στο Graefenwarth σε ηλικία 97 ετών. Οδήγησε για την Mercedes τη δεκαετία του 1930, κατακτώντας τρεις νίκες, αλλά έχασε αρκετές λόγω ατυχιών. Η σημαντικότερή του νίκη ήρθε στο Grand Prix του Μονακό το 1937 όπου έκανε ρεκόρ πίστας που κράτησε για 18 χρόνια. Γόνος στρατιωτικής οικογένειας στη Δυτική Γερμανία δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά μετά τον πόλεμο, ενώ το 1951 φυλακίστηκε για κατασκοπεία. Μετά το θάνατο του Herman Lang το 1987, έμεινε το μοναδικό ζωντανό μέλος της ομάδας των ασημένιων βελών.

Σαν σήμερα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.