ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 23/5

Σαν σήμερα το 1903

Σαν σήμερα το 1903 γεννήθηκε ο Ernst Klodwig, ο οποίος ήταν ένας από τους πολλούς Γερμανούς που εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές συμμετοχές στους αγώνες του Nordschleife και το γεγονός ότι το 1952 και το 1953 η F1 έτρεχε με κανονισμούς Formula 2. Έτσι, συμμετείχε σε αυτά τα δύο Γερμανικά Grand Prix. Τερμάτισε και στους δύο αγώνες. Μάλιστα, σε εκείνον του 1953 κατετάγη 12ος.

Σαν σήμερα το 1940

Σαν σήμερα το 1940 γεννήθηκε ο Gérard Larrousse, ο οποίος συμμετείχε σε δύο αγώνες το 1974, οδηγώντας μία Brabham. Στο Βελγικό Grand Prix εγκατέλειψε μετά από την ενδέκατη θέση που κατέλαβε στις κατατακτήριες, ενώ απέτυχε να προκριθεί στον αγώνα του Γαλλικού Grand Prix. Την περίοδο 1987-1994 ενεπλάκη και πάλι με την Formula 1, όντας ιδιοκτήτης της ομάδας Larrousse.

Erik Comas, Larrousse LH93, British Grand Prix 1993
Σαν σήμερα το 1971

Σαν σήμερα το 1971 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Jackie Stewart. O Stewart, μετά από μία εντυπωσιακή pole position, κυριάρχησε στον αγώνα, παίρνοντας την δεύτερη νίκη του στο Πριγκιπάτο. Ο Ronnie Peterson ήταν εξαιρετικός, εκκινώντας έκτος με μία March και τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο του βάθρο στην F1. Τρίτος τερμάτισε ο Jacky Ickx.

Jackie Stewart, Tyrell, Monaco Grand Prix 1971
Σαν σήμερα το 1982

Σαν σήμερα το 1982 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Riccardo Patrese. O Arnoux ήταν πρώτος μέχρι τον 16ο γύρο, με τον Alain Prost να παίρνει την πρωτοπορία. Τότε ήρθε η βροχή. Τρεις γύρους πριν την καρό σημαία ο Prost έκανε λάθος κι εγκατέλειψε. Ο Derek Daly έκανε, επίσης, λάθος, σπάζοντας την πίσω αεροτομή του και “τραυματίζοντας” το κιβώτιό του, με αποτέλεσμα να χυθούν λάδια στην πίστα. Ο Patrese, ο οποίος είχε πάρει την πρωτοπορία, γλίστρησε, με τον Pironi να ανεβαίνει πρώτος. Ωστόσο, ο Γάλλος έμεινε από καύσιμα στον τελευταίο γύρο, με τον de Cesaris να μένει κι εκείνος από καύσιμα. Ο Daly που ακολουθούσε εγκατέλειψε, καθώς το κιβώτιό του έσπασε. Τελικά, ο Patrese κέρδισε, με τους διοργανωτές να ανακηρύσσουν τον Pironi δεύτερο και τον de Cesaris τρίτο.

Derek Daly, Williams, Monaco Grand Prix 1982
Σαν σήμερα το 1993

Σαν σήμερα το 1993 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Ayrton Senna. O Senna πήρε την τελευταία του νίκη στο Πριγκιπάτο, καθώς ο pole-sitter, Alain Prost, έκανε άκυρη εκκίνηση, ενώ ο Schumacher εγκατέλειψε. O Damon Hill τερμάτισε δεύτερος, με τον Jean Alesi να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αyrton Senna, McLaren, Monaco Grand Prix 1993
Σαν σήμερα το 2004

Σαν σήμερα το 2004 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Jarno Trulli. O Michael Schumacher δεν μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, καθώς, κατά την διάρκεια καθεστώτος αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Juan Pablo Montoya έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Γερμανός. Ο Trulli μετουσίωσε την pole position που είχε πάρει σε νίκη. Ο Ιταλός άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Jenson Button στους τελευταίους γύρους και είδε πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος τερμάτισε ο Rubens Barichello.

Monaco Grand Prix 2004

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.