Στην WRC 2 και την Skoda το 2023 ο Oliver Solberg

Από την μεσαία κατηγορία αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα σεζόν ο Oliver Solberg μετά την αποχώρηση του από την Hyundai φέτος.

Βρήκε στέγη για το 2023 ο Oliver Solberg! Ο γιος του πρωταθλητή του 2003 Petter, θα ενταχθεί στο δυναμικό της Toksport, οδηγώντας ένα Skoda Fabia RS Rally2. Ο Σουηδός θα ξεκινήσει κανονικά στο Μόντε-Κάρλο,αλλά θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην WRC 2 από το Ράλι Σουηδίας.

Ο 21χρονος ξεκίνησε δοκιμές με την ομάδα την περασμένη Παρασκευή στο Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Oliver Solberg

“Eίμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη σεζόν. Δουλέυοντας με την Toksport είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Όλοι ξέρουν πόσο ανταγωνιστική είναι η WRC 2, και είναι φανταστικό να ανταγωνίζεσαι σπουδαίους οδηγούς και αυτοκίνητα.

Το νέο Fabia RS Rally2, είναι το αυτοκίνητο για το οποίο μιλούσαν όλοι. Το δοκίμασα για πρώτη φορά στη Γαλλία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και εντυπωσιάστηκα. Μπόρεσα να νιώσω άνετα με το αυτοκίνητο.

Ήμουν επίσης αρκετά χαρούμενος με την Toksport. Ο Σερκάν (σ.σ Σερκάν Ντούρου,διευθυντής της ομάδας) και τα υπόλοιπα παιδιά είναι επαγγελματίες. Είναι δηλαδή σα να δουλεύεις με εργοστασιακή ομάδα. Τίποτα δεν ήταν πρόβλημα για εκείνους. Ο ανταγωνισμός το 2023 θα είναι τέλειος.”

Για το Ράλι Μόντε-Κάρλο ο Solberg ανέφερε

“Το Μόντε είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ποτέ δεν ξέρεις τις καιρικές συνθήκες και όλα μπορούν να συμβούν. Θα χρησιμοποιήσω το ράλι για να καταλάβω περισσότερα για την ομάδα. Οι βαθμοί μου θα ξεκινήσουν να μετράνε από τον επόμενο γύρο στη Σουηδία.

Η νέα περιπέτεια είναι έτοιμη να ξεκινήσει και είμαι ενθουσιασμένος”

Η Skoda ωστόσο δεν είναι κάτι το καινούργιο για τον ίδιο. Το 2020 οδήγησε ένα εργοστασιακό Fabia Rally2 στο Ράλι της Μόντσα, τερματίζοντας στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS