Σαν σήμερα στην F1 – 6/5

Σαν σήμερα το 1958

Σαν σήμερα το 1958 γεννήθηκε ο Tommy Byrne, ο οποίος θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην Formula 1. Το 1982 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Theodore, αλλά οδήγησε μόλις στους τελευταίους πέντε αγώνες της χρονιάς. Στο τέλος του 1982 έκανε δοκιμές με την ομάδα της McLaren ως ανταμοιβή για το γεγονός ότι κέρδισε την Βρετανική Formula 3 και παρά το γεγονός ότι ήταν απίστευτα γρήγορος δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την ομάδα. Έτσι, συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα στην Αμερική.

Tommy Byrne
Σαν σήμερα το 1964

Σαν σήμερα το 1964 γεννήθηκε ο Andrea Chiesa, ο οποίος προσπάθησε να αγωνιστεί σε 10 αγώνες με την ομάδα της Fundamental το 1992, εγκαταλείποντας στους 3 που κατάφερε να προκριθεί. Τότε, η ομάδα αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Eric Van de Poele.

Andrea Chiesa, Fondamental
Σαν σήμερα το 1984

Σαν σήμερα το 1984 διεξήχθη το Grand Prix του San Marino, με νικητή τον Alain Prost. O Γάλλος προσπέρασε τον κάτοχο της pole position, Nelson Piquet, στον πρώτο γύρο κι από εκεί και πέρα ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Άνοιξε αρκετά την διαφορά, ώστε να μπορέσει να κάνει pit stop, χωρίς να χάσει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Piquet πίεσε λίγο παραπάνω το μονοθέσιό του, με αποτέλεσμα στον 49ο γύρο να εγκαταλείψει, καθώς έσπασε ο κινητήρας της BMW, ενώ το ίδιο πρόβλημα είχε κι ο teammate του, Teo Fabi. Δεύτερος τερμάτισε ο Rene Arnoux και τρίτος ο Elio de Angelis.

Αυτός ήταν ο μοναδικός αγώνας στην καριέρα του Ayrton Senna που δεν κατάφερε να προκριθεί. Ωστόσο, το λάθος άνηκε στην ομάδα του. Η Toleman αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις κατατακτήριες της Παρασκευής λόγω διαφωνίας με την Pirelli και το Σάββατο, ο Senna δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο χρόνο, καθώς ο κινητήρας του έσπασε.

Alain Prost, McLaren MP4\2 TAG Porsche, San Marino Grand Prix 1984


Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS