ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 5/5

Σαν σήμερα το 1932

Σαν σήμερα το 1932 γεννήθηκε ο Bob Said, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο Αμερικάνικο Grand Prix που διεξήχθη το 1959 στην πίστα του Sebring. O Said εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο μετά από τετακέ.

Σαν σήμερα το 1985

Σαν σήμερα το 1985 διεξήχθη το Grand Prix του San Marino, με νικητή τον Elio de Angelis. Εκείνη την εποχή, οι turbo κινητήρες κυριαρχούσαν κι η FIA επιθυμούσε να ελέγξει την ταχύτητα των μονοθεσίων, επιβάλλοντας όρια στα καύσιμα. Αυτό ήταν πρόβλημα στην Imola, καθώς ήταν μία πίστα γεμάτη αργές στροφές, οι οποίες κατέληγαν σε μεγάλες ευθείες. Έτσι, στον αγώνα του 1985 πολλά μονοθέσια δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα.

Από τα 11 μονοθέσια που είχαν μείνει στην πίστα στους τελευταίους γύρους, 6 μονοθέσια έμειναν από καύσιμα πριν τον τερματισμό. Αυτοί ήταν οι Ayrton Senna, Stefan Johansson, Nelson Piquet, Derek Warwick, Martin Brundle και Thierry Boutsen, ο οποίος, ωστόσο, κατάφερε να τερματίσει, καθώς το μονοθέσιό του έμεινε από καύσιμα ελάχιστα πριν την καρό σημαία.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Alain Prost, ο οποίος διαχειρίστηκε άψογα τις συνθήκες. Ωστόσο, μετά τον αγώνα το μονοθέσιό του βρέθηκε να είναι ελαφρύτερο απ’ ότι όριζαν οι κανονισμοί κι έτσι αποκλείστηκε. Νικητής αναδείχθηκε ο Elio de Angelis, ο οποίος πήρε την δεύτερη και τελευταία νίκη της καριέρας του. Δεύτερος τερμάτισε ο Thierry Boutsen, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Patrick Tambay.

Σαν σήμερα το 1996

Σαν σήμερα το 1996 διεξήχθη το Grand Prix του San Marino, με νικητή τον Damon Hill. Παρά το γεγονός ότι ο Michael Schumacher είχε πάρει την προηγούμενη μέρα την παρθενική του pole position για λογαριασμό της Ferrari, o Hill πήρε μία αρκετά εύκολη νίκη, την τέταρτη του στους πρώτους πέντε αγώνες παρά το γεγονός ότι ο Coulthard ήταν στην πρωτοπορία στους πρώτους γύρους. Ο Schumacher τερμάτισε δεύτερος κι ο Gerhard Berger ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Coulthard εγκατέλειψε με πρόβλημα στα υδραυλικά του μονοθεσίου του.

San Marino Grand Prix 1996, Damon Hill

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.