Σαν σήμερα στην F1 – 4/5

Σαν σήμερα το 1928

Σαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο Wolfgang Von Trips, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην F1 το 1957 και το 1961 βρέθηκε να παλεύει για τον τίτλο με τους teammates του στην Ferrari, Phil Hill και Richie Ginther. Με δύο νίκες εκείνη την σεζόν, ήταν το φαβορί για τον τίτλο εωσότου σκοτωθεί στο Ιταλικό Grand Prix. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Phil Hill, ο οποίος πήρε, τελικά, και το Πρωτάθλημα.

Wolfgang Von Trips
Σαν σήμερα το 1946

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο John Watson, ο οποίος είχε μία μεγάλη και πετυχημένη καριέρα στην Formula 1 την περίοδο 1973-1985. Σε αυτό το διάστημα κέρδισε πέντε αγώνες, τέσσερις από τους οποίους για λογαριασμό της McLaren. Μάλιστα, στο Long Beach το 1983 κέρδισε, έχοντας εκκινήσει από την 22η θέση. Στην χαοτική σεζόν του 1982, βρέθηκε να είναι διεκδικητής του τίτλου και τελικά τερμάτισε τρίτος στο Πρωτάθλημα, πέντε βαθμούς πίσω από τον Πρωταθλητή, Keke Rosberg.

John Watson, McLaren
Σαν σήμερα το 1969

Σαν σήμερα το 1969 διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Jackie Stewart. O Stewart τερμάτισε δύο γύρους μπροστά από τον δεύτερο, Bruce McLaren, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλές αστοχίες στις πίσω πτέρυγες των μονοθεσίων. Στους πρώτους γύρους του αγώνα, την πρωτοπορία είχε ο Jochen Rindt, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στην πίσω αεροτομή, με αποτέλεσμα να πέσει στο σταματημένο μονοθέσιο του teammate του, Graham Hill, ο οποίος είχε εγκαταλείψει νωρίτερα για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα, η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που ο Rindt έμεινε αναίσθητος και τελικά απομακρύνθηκε από τα συντρίμμια από τον Hill. Την πρωτοπορία πήρε ο Chris Amon, ο οποίος, όμως, εγκατέλειψε μετά από αστοχία στον κινητήρα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jean-Pierre Beltoise, ενώ λόγω των πολλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις πίσω αεροτομές, αυτές απαγορεύτηκαν στο Grand Prix του Μονακό για λόγους ασφαλείας.

Jackie Stewart, Tyrell, Spanish Grand Prix 1969
Σαν σήμερα το 1980

Σαν σήμερα το 1980 διεξήχθη το Βελγικό Grand Prix, με νικητή τον Didier Pironi, ο οποίος πήρε την παρθενική νίκη της καριέρας του για λογαριασμό της Ligier. Ο Alan Jones τερμάτισε δεύτερος 47 δευτερόλεπτα πίσω από τον Pironi, με τον Carlos Reutemann να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Didier Pironi, Ligier, Belgian Grand Prix 1980
Σαν σήμερα το 2003

Σαν σήμερα το 2003 διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. Δεύτερος τερμάτισε ο Fernando Alonso, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Rubens Barichello. Ο Alonso σε εκείνον τον αγώνα πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της μέχρι τότε καριέρας του.

Spanish Grand Prix 2003, 1st Michael Schumacher, 2nd Fernando Alonso, 3rd Rubens Barichello

Σαν σήμερα το 2024

Ο Max Verstappen κατακτά την νίκη στο Sprint Race του Grand Prix του Μαϊάμι με δεύτερο τον Charles Leclerc.

Εντυπωσιακός ήταν ο Daniel Ricciardo ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πάλεψε και κράτησε πίσω του τον Carlos Sainz για την τέταρτη θέση.

Αργότερα την ίδια μέρα ο Max Verstappen κατέκτησε και την Pole Position με δεύτερο ξανά τον Charles Leclerc.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts