ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 30/4

Σαν σήμερα το 1910

Σαν σήμερα το 1910 γεννήθηκε ο Kurt Kuhnke, ο οποίος ήταν αναβάτης μοτοσυκλετών στην αρχή της καριέρας του. Το 1963 επιχείρησε να προκριθεί στο Γερμανικό Grand Prix, αλλά απέτυχε.

Σαν σήμερα το 1920

Σαν σήμερα το 1920 γεννήθηκε ο Duncan Hamilton, ο οποίος αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες την δεκαετία του 1950, με καλύτερο τερματισμό την έβδομη θέση στο Ολλανδικό Grand Prix του 1952. Ωστόσο, ήταν πολύ πετυχημένος στα sportcars και πήρε νίκη στο Le Mans το 1953.

Σαν σήμερα το 1994

Σαν σήμερα το 1994 σκοτώθηκε ο Roland Ratzenberger κατά την διάρκεια των κατατακτηρίων του Grand Prix του San Marino, μία μέρα μετά το ατύχημα του Rubens Barichello. Ο Αυστριακός είχε ζημιά στην εμπρός αεροτομή της Simtek του και καθώς προσέγγιζε την στροφή Villeneuve, η εμπρός αεροτομή κατέρρευσε κι ο 34χρονος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στον τοίχο. Έτσι, ο Ratzenberger έγινε ο πρώτος οδηγός που σκοτώνεται σε μονοθέσιο από τον Elio de Angelis το 1986 κι ο πρώτος οδηγός που σκοτώνεται κατά την διάρκεια ενός Grand Prix από το 1982 και τον Riccardo Paletti.

Roland Ratzenberger, Simtek
Σαν σήμερα το 1995

Σαν σήμερα το 1995 διεξήχθη το San Marino Grand Prix στην πίστα της Imola, με νικητή τον Damon Hill. Ο Schumacher έκανε λάθος, όταν βγήκε εκτός πίστας στον ενδέκατο γύρο κι εγκατέλειψε. Έτσι, την πρωτοπορία πήρε ο Gerhard Berger, με τους tifosi να παραληρούν. Ωστόσο, ο Berger έχασε πολύ χρόνο, καθώς κατά την διάρκεια ενός pit stop, ο κινητήρας του έσβησε. Έτσι, την νίκη πήρε ο Hill, με τους Alesi και Berger να τον πλαισιώνουν στο βάθρο των νικητών.

San Marino Grand Prix 1995, 1st Damon Hill, 2nd Jean Alesi, 3rd Gerhard Berger
Σαν σήμερα το 2017

Σαν σήμερα το 2017 διεξήχθη το Ρωσικό Grand Prix, με νικητή τον Valtteri Bottas. Ο Φιλανδός έκανε εκπληκτική εκκίνηση, προσπερνώντας τις δύο Ferrari. Στο τέλος του αγώνα, κατόρθωσε να κρατήσει την θέση του παρά την έντονη πίεση που του ασκούσε ο Sebastian Vettel. Η αναξιοπιστία της Honda συνεχίστηκε, με τον Alonso αυτήν την φορά να μην καταφέρνει καν να εκκινήσει τον αγώνα.

Russian Grand Prix 2017, Mercedes, Valtteri Bottas

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.