Σαν σήμερα στην F1 – 3/6

Σαν σήμερα το 1956

Σαν σήμερα το 1956 διεξήχθη το Βελγικό Grand Prix, με νικητή τον Peter Collins. Στην αρχή του αγώνα αυτός που βρισκόταν στην κορυφή ήταν ο Juan Manuel Fangio. Ωστόσο, το κιβώτιο της Ferrari αστόχησε και ο Peter Collins πήρε την πρωτοπορία και την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Paul Frere, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Stirling Moss.

Peter Collins, Ferrari, Belgian Grand Prix 1956
Σαν σήμερα το 1962

Σαν σήμερα το 1962 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Bruce McLaren. Ο Graham Hill βρισκόταν στην πρώτη θέση, έχοντας μεγάλη διαφορά, αλλά ο κινητήρας της BRM αστόχησε, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Έτσι, την πρωτοπορία πήρε ο Bruce McLaren, τερματίζοντας μπροστά από τους Phil Hill και Lorenzo Bandini.

Bruce McLaren, Monaco Grand Prix 1962
Σαν σήμερα το 1973

Σαν σήμερα το 1973 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Jackie Stewart. O Stewart πήρε την 25 νίκη της καριέρας του, ισοφαρίζοντας, έτσι, τον Jim Clark, παρά το γεγονός ότι στην εκκίνηση έπεσε στην τέταρτη θέση. Ωστόσο, ο Francois Cevert έχασε χρόνο, όταν χτύπησε πάνω σε ένα kerb, o Clay Regazzoni έκανε τετακέ, χάνοντας χρόνο, ενώ ο Ronnie Peterson έχασε πολύ χρόνο, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα του. Έτσι, ο Stewart πήρε την νίκη, με τον Emerson Fittipaldi να τερματίζει δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ronnie Peterson.

Jackie Stewart, Tyrrell, Monaco Grand Prix 1973
Σαν σήμερα το 1984

Σαν σήμερα το 1984 διεξήχθη το Grand Prix του Μονακό, με νικητή τον Alain Prost. Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε ο rookie Ayrton Senna, ο οποίος με την Toleman κατάφερε να φτάσει κοντά στον Alain Prost προτού ο αγώνας διακοπεί με κόκκινη σημαία. Ήταν μία αμφιλεγόμενη απόφαση, καθώς ναι μεν οι συνθήκες ήταν πολύ βρόχινες, αλλά ο Jacky Ickx που πήρε την απόφαση είναι ένας από τους καλύτερους οδηγών όλων των εποχών στο βρεγμένο. Την νίκη πήρε ο Alain Prost, δεύτερος τερμάτισε ο Ayrton Senna, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Rene Arnoux.

Ayrton Senna, Toleman, Monaco Grand Prix 1984

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS