Σαν σήμερα το 1974
Σαν σήμερα το 1974 διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Niki Lauda. O Ronnie Peterson ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα στους πρώτους γύρους, όπου η βροχή ήταν παρούσα. Καθώς η πίστα στέγνωνε, ο Niki Lauda πήρε την πρωτοπορία και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην F1, με τον Clay Regazzoni να τερματίζει δεύτερος και τον Emerson Fittipaldi τρίτος, έναν γύρο πίσω από τον Lauda.
Σαν σήμερα το 1991
Σαν σήμερα το 1991 διεξήχθη το Grand Prix του San Marino, με νικητή τον Ayrton Senna. Η πίστα ήταν τόσο βρεγμένη που οι Gerhard Berger και Alain Prost έκαναν τετακέ στον γύρο σχηματισμού. Ο Berger κατάφερε να συνεχίσει, ενώ ο κινητήρας του Prost έσβησε κι ο Γάλλος εγκατέλειψε. Παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τον Ayrton Senna, ο Riccardo Patrese ήταν αυτός που κυριαρχούσε στους πρώτους γύρους μέχρι να εγκαταλείψει λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρικά.
Έτσι, ο Senna πήρε μία άνετη νίκη, με τον Gehard Berger να τερματίζει δεύτερος και τον JJ Lehto να τερματίζει τρίτος με την Scuderia Italia, παίρνοντας το μοναδικό βάθρο της καριέρας του. Ο Eric van de Poele ήταν εξαιρετικά άτυχος, καθώς, παρά το γεγονός ότι ήταν πέμπτος με την Modena του, εγκατέλειψε λόγω αστοχίας στο φίλτρο του καυσίμου.
Σαν σήμερα το 1996
Σαν σήμερα το 1996 διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Grand Prix, με νικητή τον Jacques Villeneuve. Ο Καναδός κέρδισε τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, καθώς κατάφερε να προσπεράσει τον teammate του, Damon Hill, στην πρώτη στροφή κι έπειτα κράτησε πίσω του τον Michael Schumacher. O David Coulthard ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Hill τερμάτισε τέταρτος.
Σαν σήμερα το 2002
Σαν σήμερα το 2002 διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. O Γερμανός κυριάρχησε στον αγώνα, κάνοντας grand chelem, ενώ ο Rubens Barichello εγκατέλειψε στον γύρο προς το grid μετά από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του. Ο Juan Pablo Montoya τερμάτισε δεύτερος κι ο David Coulthard τρίτος.
Σαν σήμερα το 2019
Σαν σήμερα το 2019 διεξήχθη το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, με νικητή τον Valtteri Bottas. Ο Φιλανδός έστριψε πρώτος και διατήρησε μία μικρή διαφορά από τον teammate του, Lewis Hamilton, μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι Sebastian Vettel και Max Verstappen δεν απείχαν πολύ από τις Mercedes, αλλά δεν είχαν τον ρυθμό, για να τις ανησυχήσουν. Ο Charles Leclerc εκκίνησε από την δέκατη θέση και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν το τέταρτο συνεχόμενο 1-2 της Γερμανικής ομάδας, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε η Williams από το 1992.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.