Σαν σήμερα στην F1 – 2/6

Σαν σήμερα το 1956

Σαν σήμερα το 1956 γεννήθηκε ο Jan Lammers, ο οποίος αγωνίστηκε στην F1 την περίοδο 1979-1982 για αρκετές μικρές ομάδες, όπως η Shadow, η ATS, η Ensign και η Theodore. Συχνά δεν κατάφερνε να προκριθεί στον αγώνα και το καλύτερό του αποτέλεσμα ήρθε στο Καναδικό Grand Prix του 1979, όταν και τερμάτισε στην ένατη θέση. Από εκεί και πέρα αγωνίστηκε στα supercars με μεγάλη επιτυχία, ενώ το 1992 επανήλθε στην F1, οδηγώντας για λογαριασμό της March. Αγωνίστηκε στους δύο τελευταίους αγώνες εκείνης της χρονιάς.

Jan Lammers, Shadow
Σαν σήμερα το 1991

Σαν σήμερα το 1991 διεξήχθη το Καναδικό Grand Prix, με νικητή τον Nelson Piquet. Ωστόσο, την νίκη φαινόταν ότι θα πάρει ο Nigel Mansel, ο οποίος ήταν στην πρωτοπορία σε όλους του γύρους του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, στον τελευταίο γύρο ο κινητήρας του Βρετανού αστόχησε, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Την νίκη πήρε ο πρώην teammate του, Nelson Piquet, ο οποίος πήρε την τελευταία νίκη της καριέρας του, με τον Stefana Modena να τερματίζει δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Riccardo Patrese.

Nigel Mansell, Williams, Canadian Grand Prix 1991
Σαν σήμερα το 1996

Σαν σήμερα το 1996 διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. O Schumacher ήδη εθεωρείτο σπουδαίος οδηγός στην βροχή, αλλά με αυτήν του εμφάνιση πιστοποίησε ότι ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών στο βρεγμένο. Στην εκκίνηση έπεσε στην έκτη θέση, αλλά μέχρι τον 12ο γύρο είχε ανέβει στην κορυφή. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο Γερμανός άνοιγε συνέχεια την διαφορά, με τον ταχύτερό του γύρο να είναι 2,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από οποιονδήποτε γύρο άλλου οδηγού. Βέβαια, ο Schumacher είχε set-up πλήρως προσαρμοσμένο σε τέτοιες συνθήκες σε αντίθεση με πολλούς άλλους οδηγούς του grid. Δεύτερος τερμάτισε ο Jean Alesi, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jacques Villeneuve.

Michael Schumacher, Ferrari, Spanish Grand Prix 1996

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS