Σαν σήμερα στην F1 – 04/02

1979

Σαν σήμερα ο Jacques Laffite κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του για τη σεζόν του 1979 με τη Ligier στο Βραζιλιάνικο Grand Prix. O ομόσταυλός του Patrick Depailler τερμάτισε δεύτερος ολοκληρώνοντας μια φανταστική ημέρα για την Γαλλική ομάδα. Ο πρωταθλητής του 78, Mario Andretti είχε μια πολύ άσχημη ημέρα καθώς πρώτα πήρε φωτιά το μονοθέσιο στην εκκίνηση και τελικά στα μισά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από κινητήρα.

1979

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Giorgio Pantano στην Πάντοβα της Ιταλίας. Μετά από τρεις καλές χρονιές στην Formula 3000 πήρε το εισητήριο για την Formula 1 με την ομάδα της Jordan το 2004. Όμως αντικαταστάθηκε από τον Timo Glock στα μισά της σεζόν γιατί τα χρήματα από τη χορηγία του τελείωσαν. Το 2005 επέστρεψε στο GP2 και κατέκτησε τον τίτλο το 2008. Επίσης οδ΄γησε για την AC Milan στο πρω΄ταθλημα Superleague Formula.

2007

O Nick Heidfeld οδήγησε την BMW-Sauber στην παγωμένη λίμνη του St. Moritz στην Ελβετία ως κομμάτι του event του βασικού χορηγού της ομάδας, Credit Suisse. Στο μονοθέσιο τοποθετη΄θηκαν ελαστικά με καρφιά ενώ έπρεπε να ζεσταίνουν τον κινητήρα με λάδι και νερό κάθε μισή ώρα για να μη παγώσει. Ο Γερμανός μετά το τέλος δήλωσε ότι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS