Σαν σήμερα στην F1 – 02/02

1948

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Roger Williamson στο Leicester. Αποτελούσε το μέλλον των Βρετανών οδηγών αλλά σκοτώθηκε μόλις στον δεύτερο αγώνα του στο Grand Prix της Ολλανδίας το 1973. Έκανε το ντεμπούτο του στον προηγούμενο στο Silverstone αλλά εγκατέλειψε νωρίς καθώς ενεπλάκη σε ατύχημα με πρωταγωνιστές 13 οδηγούς. Στο Zandvoort το μονοθέσιο γύρισε ανάποδα και έπιασε φωτιά. Οι κριτές φορόυσαν σορτσάκια και δεν μπορου΄σαν να βοηθήσουν και έτσι σταμάτησε στο σημείο του ατυχήματος ο David Purley ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να το απελευθερώσει. Ο Βρετανός πέθανε από ασφυξία.

2004

Ο Jenson Button έσπασε το ανεπίσημο ρεκόρ της πίστας της Catalunya κάνοντας χρόνο 1.13.867 με την BAR Honda 006 στις χειμερινές δοκιμές. Αργότερα δήλωσε: Ήταν ένας εξαιρετικός γύρος αλλά πιστεύω ότι θα έρθουν πολλά περισσότερα. Τελικά η ομάδα της BAR τερμάτισε στην δέυτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μόνο πίσω από την πρωταθλήτρια Ferrari.

2005

Σαν σήμερα ο Chanoch Nissany έγινε ο πρώτος Ισραηλινός οδηγός που υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα της Formula 1 και συγκεκριμένα της Minardi. Ξεκίνησε την καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2002 και έκανε δοκιμές με τη Jordan και την ομάδα από τη Faenza. Στο Ηungaroring συμμετείχε στις ελεύθερες δοκιμές για πρώτη φορά και έκανε χρόνο σχεδόν 12 δευτερόλεπτα αργότερο από τους πρωτοπόρους. Δεν συμμετείχε ξανά σε καμία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS