MOTOGP

Πρώτη κοινή παρουσία ‘on air’ για Marc & Pol…

Οι αναβάτες της Honda στέκονται για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες…

Η εργοστασιακή Honda από κυρίαρχος του παιχνιδιού την τελευταία δεκαετία, ολοκλήρωσε τη πιο δύσκολη σεζόν της αφού για πρώτη φορά ‘χάθηκε’ στην 9η θέση της βαθμολογίας… Προφανώς η απώλεια του Marquez ήταν αναντικατάστατη, μιας κ’αναφερόμαστε σε αυτόν που έχει πάρει στις πλάτες του όλη τη Honda! Όσο κι αν πάλεψε ο Bradl δεν μπορούσε να φέρει τα αποτελέσματα που ήταν συνηθισμένα για μια εργοστασιακή Honda. Οι Ιάπωνες ολοκλήρωσαν τη περσινή σεζόν δίχως νίκη, κάτι που είχε να συμβεί από το 2004. Tότε το οδηγικό δίδυμο αποτελούταν από Alex Barros & Nicky Hayden.

Φτάνοντας στον Απρίλη του ’21, 9 μήνες μετά τον τραυματισμό στη Jerez, ο Marc είναι εδώ για να επαναφέρει την τάξη. Έτσι, μια πρώτη ‘όμορφη’ κίνηση από την πλευρά της ομάδας ήταν η ταυτόχρονη παρουσία με τον Pol Espargaro μπροστά στις κάμερες. Εκτός της απουσίας του Marc, οι συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας δεν επιτρέπουν τις συχνές Συνεντεύξεις Τύπου. Επομένως, είναι κάτι που είχε λείψει, ενώ πριν λίγο καιρό θεωρούταν δεδομένο…

Πρώτη τοποθέτηση των δύο αφορούσε στο τελευταίο GP, αυτό του Portimao:

Marc: “Στην περίπτωσή μου ήταν ένα ΣΚ γεμάτο συναισθήματα και πάνω από όλα εμπειρίες. Το ευχαριστήθηκα. Υπέφερα, αλλά επίσης πέρασα καλά, όταν τελείωσε ο αγώνας είχα το αίσθημα της ανακούφισης και της απελευθέρωσης. Mπορεί να μην ήταν το καλύτερο GP ως προς τα αποτελέσματα, αλλά στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι ήταν πολύ θετικό. Ειλικρινά δεν έδωσα πολύ ‘σημασία’ στον Pol, καθώς είχα πολύ δουλειά στη δική μου πλευρά του γκαράζ.”  Pol: “Θέλαμε να τερματίσουμε πιο ψηλά. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Ήταν ένα δύσκολο ΣΚ, γιατί δεν είναι μια εύκολη πίστα, και στον αγώνα εμφανίστηκε κ’ μηχανική βλάβη. Με την επιστροφή του Μαρκ είμαστε όλοι πιο θετικοί.

Επόμενη ερώτηση αφορούσε στην πρώτη αίσθηση της συνεργασίας τους:

Marc: “Το καλό είναι ότι ξέρουμε ο ένας τον άλλο από παιδιά. Κυρίως από αγώνες τοπικών κυπέλλων και ήταν αυτός που πάντα κέρδιζε, γιατί ήταν μεγαλύτερος! Pol: ” Το να μοιραζόμαστε μια ομάδα σημαίνει ότι μπορούμε να μάθουμε πράγματα ο ένας από τον άλλο. Το να έχεις ένα γερό teammate, βοηθάει στο να ανεβάσεις την απόδοσή σου, κ’ να ανεβάζεις τον πήχη.”

Marquez will not race in Qatar | Marca

Ακολούθως η συζήτηση εστιάστηκε στην φυσική κατάσταση του Marc:

“Έχω ήδη αναρρώσει, ωστόσο πρέπει να είμαι προσεκτικός για τον επόμενο μήνα. Είμαι ένας οδηγός που του αρέσει να προπονείται πολύ στο σπίτι. Στόχος να πηγαίνουμε από αγώνα σε αγώνα και ενδιάμεσα στο σπίτι θα ξεκουράζομαι για τρεις ημέρες. Μετά θα κάνω τρεις μέρες ελαφριά γυμναστική, αλλά χωρίς να βάζω περισσότερο βάρος από όσο πρέπει, αφού οι γιατροί συνιστούν το να βάζω δύναμη στο χέρι σταδιακά”.

Η πρώτη του Pol Espargaro με το Honda RC213V!  | MOTOMAG

Ο Pol Espargaro τοποθετήθηκε πάνω στην επιστροφή του Marc στην αμέσως επόμενη ερώτηση:

“Ο Marc είναι αυτός που πρακτικά έκανε όλη την πρόοδο τα τελευταία χρόνια στη Honda και θα λύσει τα προβλήματα που έχουμε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και αμεσότητα από ότι μπορώ εγώ με τη μικρή εμπειρία που έχω. Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος στην διαχείριση της εξέλιξης μέσω του πιο ακριβούς feedback, από τον οδηγό που είναι πάνω της το μεγαλύτερο διάστημα, που ξέρει για την ιστορία της, και ξέρει τα αδύνατα και δυνατά σημεία. Είναι προφανές ότι η πίεση θα είναι λίγο μεγαλύτερη, γιατί θα βάλει όρια που είναι δυσκολότερο να φτάσεις, αλλά στο τέλος είναι αυτό που εμείς οι οδηγοί ζητούμε: να οδηγείς στο όριο ώστε να βελτιώνεσαι!.”

Τέλος, εστίασαν και στο επερχόμενο GP της Jerez το προσεχές ΣΚ…

Marc: “H φυσική κατάσταση είναι ο περιορισμός μου. Ωστόσο θα είναι ευκολότερο να μπω στη πίστα της Jerez απ’ότι στο Portimao, που οι μηχανικοί μου δεν είχαν κανένα σημεία αναφοράς. Εδώ έχουμε αγωνιστεί για πολλά χρόνια και αυτό θα μας βοηθήσει στο ξεκίνημα. Pol: “Θεωρώ πως για μας θα είναι μια νέα αρχή, γιατί έως τώρα οι πίστες δεν ήταν προσιτές. Το Losail ,ιστορικά, είναι μια δύσκολη πίστα για τη Honda και η Πορτογαλία είναι μια από τις δυσκολότερες, αν όχι η δυσκολότερη πίστα. Έτσι, η Jerez είναι σαν να είμαστε εντός έδρας. Επιπροσθέτως, ο Stefan Bradl έχει κάνει πολλούς γύρους εκεί, και έχει ‘συλλέξει’ δεδομένα από χειμερινές δοκιμές…”

Επόμενο ραντεβού ,λοιπόν, με το MotoGp το προσεχές ΣΚ στην πίστα της Jerez…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.