Ο πρώτος πρωταθλητής της Ferrari Alberto Ascari

Φθάνοντας στο Mugello η Ferrari γράφει χρυσά γράμματα στις σελίδες του σπορ καθώς συμπληρώνει τα χίλια Grand Prix και ο γερό Εnzo μαζί με τον Ascari θα είναι υπερήφανοι για την κληρονομιά που άφησαν.

O Ascari το 1952 με την Ferrari Tipo 500 κατακτά τον τίτλο όπως και το 1953 και γίνεται ο μοναδικός Ιταλός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Παρουσίασε το κόκκινο μονοθέσιο πρώτη φορά στο κόσμο της Formula1 στο Grand Prix του Μονακό τον Μάιο του 1950.

Μπορεί να τερμάτισε στην δεύτερη θέση σε εκείνον τον μακρινό αγώνα αλλά δεν φανταζόταν ποτέ ότι η ομάδα του θα ήταν εκείνη που μετά από εβδομήντα χρόνια θα ήταν η πιο πετυχημένη στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το νερό κύλισε στο αυλάκι με την Ferrari να κατακτά δεκαπέντε πρωτάθλημα οδηγών και άλλα δεκαέξι κατασκευαστών αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι ότι είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στο κόσμο σε όλα τα σπορ.

Εαν ζούσε σήμερα ο Enzo δεν θα ήταν καθόλου χαρούμενος με την κατάσταση της Scuderia αλλά τα λόγια για να γίνεις ο καλύτερος και πρωταθλητής ακόμα ηχούν στο Μαρανέλο.

Ο Ascari ήταν μονάχα η αρχή της δυναστείας ή όποια όπως και να έχει με τα πάνω της και τα κάτω της θα συνεχιστεί στο πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

F1RACINGNEWS