Νέος πρόεδρος της FIA o Mohammed Ben Sulayem

Ο Mohammed Ben Sulayem θα είναι ο αντικαταστάτης του Jean Todt στην προεδρία της FIA.

O Ben Sulayem, 14 φορές πρωταθλητης στο πρωτάθλημα rally μέσης ανατολής, ήταν αντιπρόεδρος της FIA από το 2008, ενω΄ ήταν και στο συμβούλιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα τελευταία 13 χρόνια.

Μαζί με τα άλλα επιτευ΄γματα σαν οδηγός, ο Ben Sulayem ήταν αρχηγός στην οργανωτική ομάδα που φρόντισε για την δειξαγωγή του Grand Prix του Abu Dhabi το 2009.

Στις σημερινές εκλογές νίκησε τον Graham Stoker, που επί 12 έτη ήταν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας υπό τον Jean Todt, καθώς εξασφάλισε το 62% των ψήφων.

Ο 60χρονος Εμιρης ήταν επίσης πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου και Τουρισμού στα Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα για 15 χρόνια και ήταν ο πρώτος Άραβας που εξελέγη αντιπρόεδρος της FIA. Ο Ben Sulayem ηγήθηκε επίσης της Ομάδας Εργασίας και Ανάπτυξης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA που ξεκίνησε το 2013, με στόχο να δημιουργήσει αύξηση του ενδιαφέροντος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο με βιώσιμο τρόπο κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Γίνεται επίσης ο πρώτος μη Ευρωπαίος που ανέλαβε τον ρόλο και έλαβε την υποστήριξη του Motorsport UK μέσω της καμπάνιας «FIA for Members».

Ο ίδιος δήλωσε: ”Η FIA αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, πρώτα ως οδηγός και μετά ως Πρόεδρος του Mobility and Sport Club. Θέλω να δώσω πολλά πίσω στη FIA και την εκπληκτική κοινότητά της και ελπίζω η εμπειρία μου τόσο στο Mobility όσο και στον Αθλητισμό, όχι μόνο ως Αντιπρόεδρος, ως αθλητη΄ς, αλλά και ως επιχειρηματίας και λάτρης του αυτοκινήτου να προσθέσει αξία. «Είμαι περήφανος που ηγούμαι μιας τόσο έμπειρης και παθιασμένης ομάδας που επικεντρώνεται στην παροχή αυτού που θέλουν και χρειάζονται τα μέλη”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter...

F1RACINGNEWS