Λείπει όλο και περισσότερο ο Αrrivabene

O Maurizio Arrivabene μπορεί να έχασε πριν δυο χρόνια την θέση του αγωνιστικού διευθυντή στην Ferrari αλλά όσο περνάει ο καιρός οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας ολοένα και περισσότερο τον φέρνουν στην μνήμη τους και τον θέλουν πίσω ώστε να αναλάβει ξανά τα παλιά του καθήκοντα.

0 63χρόνος από την Μπρέσια ανέλαβε τα ηνία του ιταλικού κολοσσού στις 23 Νοεμβρίου του 2014,παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον Marco Mattiacci με σκοπό το αλογάκι να ξαναγίνει ανταγωνιστικό ώστε να διεκδικεί νίκες,poles και πρωταθλήματα.

Στην πρώτη σεζόν το 2015 κατάφερε σε μια εποχή όπου τα μονοθέσια της Mercedes είχαν διαλύσει τον ανταγωνισμό να πάρει 3 νίκες ενώ παράλληλα ο υβριδικός κινητήρας της Scuderia ανέβασε κατά πολύ το επίπεδο του και το κυριότερο έδωσε ένεση αισιοδοξίας στο στρατόπεδο των κόκκινων.

Το 2016 παρά την μέτρια προς κακή σεζόν είχαν μπεί οι βάσεις για πρωταθλητισμό καθώς με την βοήθεια της αλλαγής κανονισμών,η ομάδα μπορούσε να διεκδικίσει επί ίσης όρης έναν τίτλο από τα ασημοί βέλη τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το 2017 ξεκίνησε δυναμικά για το τεχνικό επιτελείο των Ιτάλων αλλά η εξέλιξη του μονοθεσιού δεν ήταν η αναμενόμενη κάτα την διάρκεια της χρονιάς και παρά τις προσπάθειες του Sebastian Vettel με τις 5 νίκες και τα 13 podiums τελικώς o τίτλος κατέληξε πάλι στον Hamilton.

Έτσι φθάνουμε στο 2018 και την τελευταία σεζόν του Αrrivabene στην Ferrari.Ο Vettel οδηγεί ένα μονοθέσιο καλoσχεδιασμένο και με ένα κινητήρα εφάμιλλο της Mercedes οπου μπορεί υπό προυποθέσεις να του δώσει τον τίτλο.

Το Grand Prix όμως της Γερμανίας στέκεται μοιραίο μετά το τραγικό του λάθος και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.Ο συγχωρεμένος Sergio Μarchionne αρχικά και ο John Elkann μετέπειτα πήραν την απόφαση να αναβαθμίσουν τον Μattia Binotto σε επικεφαλή και όλα αλλάζουν.

Tο μονοθέσιο του 2019 σχεδιάζεται λάθος όπως παραδέχτηκαν οι άνθρωποι στο Μαρανέλο,ο Vettel δεν ανταποκρίνεται στο νέο σασί και δεν τα πάει καθόλου καλά σε επικοινωνιακό επίπεδο με την νέα ηγεσία ενώ ταυτόχρονα η μόνη ηλιαχτίδα φωτός λέγεται Charles Leclerc.

Την τρέχουσα περίοδο η παρακμή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο σε όλους τους τομείς στο ιταλικό στρατόπεδο και η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη.Τελικώς ο Arrivabene γιατί έφυγε;Για καλύτερα η χειρότερα;Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts